Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Zo berg je speelgoed stijlvol op in de woonkamer

geschreven door Iboya
Zo berg je speelgoed stijlvol op in de woonkamer

Na het spelen ligt meestal de hele woonkamer vol met speelgoed. Het is natuurlijk hartstikke leuk dat je kinderen hun gang kunnen gaan maar waar moet je al dat speelgoed laten en hoe zorg je ervoor dat jouw interieur er nog steeds supermooi uit blijft zien? Ik laat je wat ideeën zien om op een stijlvolle manier het speelgoed in de woonkamer op te bergen.

Speelhoek

Als je genoeg ruimte hebt in de woonkamer is het een goed idee om een speelhoek te maken. Zodat jouw kinderen een eigen plek hebben om te spelen. Daarnaast zorg je ervoor dat het speelgoed vooral op deze plek blijft. Deze speelhoek kun je zo maken dat het perfect bij de rest van je interieur past. Dit hoeft dus zeker niet met veel felle kleuren (mag wel!). Zet er een bureautje neer zodat ze hier ook kunnen knutselen en tekenen. Kies voor een bureau waar al kastjes in zitten zodat het speelgoed en de tekeningen hierin opgeruimd kunnen worden.

Speelhoek woonkamer Bron: planete-deco

Kasten

Je kunt een kast neerzetten in de speelhoek om al het speelgoed in op te bergen. Neem een kast die goed bij de rest van je spullen past. De binnenkant van de kast kun je wel omtoveren voor de kinderen. Schilder de binnenkant van de kast bijvoorbeeld in een grappig kleurtje of met krijtverf. Als de deuren dicht zijn zie je er niks meer van.

Kasten woonkamer Bron: boligpluss

Manden

Een handige en stijlvolle manier om het speelgoed op te ruimen is door het in manden te stoppen. De manden heb je in verschillende formaten en kleuren en je kan ze overal neerzetten waar jij het mooi vindt. De manden kun je ook ophangen aan de muur bijvoorbeeld. Hang ze niet te hoog want dan kunnen je kinderen er zelf niet bij. Rieten manden staan hartstikke leuk en er past ook nog veel in. Superhandig dus!

Speelgoed mandjes Bron: studio-mcgee

Speelgoedmand
Bron: witanddelight

Kist

De speelgoedkist is super praktisch en daarnaast erg leuk in je interieur. Gooi het speelgoed in de kist, deksel dicht en klaar! Zet ‘m in de hoek van de kamer met een leuke plant erbij of zet het onder een tafel of het tv-meubel. Het is handig om er wieltjes onder te doen zodat de kinderen ‘m makkelijk kunnen verplaatsen.

Speelgoedkist Bron: decoracion.facilisimo

Opbergzakken

Opbergzakken zien er schattig uit, zeker voor in de speelhoek. Je kunt hier makkelijk van alles in en uit halen en je kunt het gemakkelijk verplaatsen. Je hebt opbergzakken met verschillende patronen en kleuren dus ook hiermee kun je kijken welke het mooist staat in jouw interieur.

speelgoed opbergzakken Bron: ebabee

Bank

Als je niet veel ruimte hebt om kisten, kasten of manden neer te zetten dan is een bankje een goede optie. Neem een bankje bij de eettafel die open kan zoals een kist. Hier kan al het speelgoed in worden opgeborgen. Het is handig als hier ook wieltjes onder zitten zodat het makkelijk te verplaatsen is. Zo´n bankje is dus multifunctioneel en zo houd je meer ruimte over in de woonkamer. Na het spelen stop je al het speelgoed terug, deksel dicht en een paar leuke kussentjes erop en je ziet er niks meer van. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een poef waarin je spullen kan opbergen.

bankje
Bron: digsdigs

Bron hoofdfoto: Shitota Yuri via Unsplash

Zie ook:
- 5x interieurs met een roze bank
- 5 tips: Decoreren kun je leren
- Trend: pampas pluimen in je interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...