Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Zo creëer je een comfortabele zithoek

geschreven door Lynn
Zo creëer je een comfortabele zithoek

Bij een zithoek denk je al snel aan alleen een bank, salontafel en een zacht vloerkleed. Maar tegenwoordig is dit echt niet meer de standaard. Je zithoek kan bestaan uit een elementenbank die je tegen elkaar aan kan zetten voor een ontspannen filmavond. Of juist een paar fauteuils waarmee je een relaxte zithoek maakt. Er zijn op dit moment een paar nieuwe trends die voor een comfortabel zitgedeelte zorgen. In deze blog leer ik je alles over de perfecte zithoek!

De trends op het gebied van fauteuils



fauteuil-groene-muurcirkelBron: Metiez via HomeDeco Binnenkijken

Wat we steeds meer zien als het om fauteuils draait is dat ze alleen maar zachter worden. Materiaal als wol, teddy en bouclé bedekken deze grote stoelen en ze zijn bijna schaapachtig. Hoe dieper en lager de zitting, hoe meer je in een loungemodus belandt. Je kunt zelf kiezen of je de stoel het liefst met of zonder stoelleuning ziet.

Ook is het mooi om bijvoorbeeld twee verschillende stoelen te nemen. Hierin kun je ook kijken naar een duurdere variant en de ander juist goedkoop of vintage. Dit is weer duurzaam en ook wat beter voor je portemonnee. Daarnaast geeft een oudere stoel de zithoek meer levendigheid.

Met een knipoog naar de seventies maken retro klassiekers weer een comeback. Denk aan stoffen als fluweel, corduroy en bouclé. Je ziet ze in de kleuren beige, greige, toffee en koffie. Met een houten stoelleuning maak je de retro fauteuil helemaal af.

okergeel-fluweel-fauteuilBron: Interieurvan_eva via HomeDeco Binnenkijken

Schilder het plafond mee

De zithoek is de plek om tot rust te komen en te cocoonen. Daarom willen we ook een geborgen sfeer neerzetten. Dit kun je doen door het plafond in dezelfde kleur als de muren te schilderen. Mensen kiezen vaak voor een wit plafond, maar dit is een harde, koele kleur. Het is veel zachter om alles dezelfde tint te geven.

groene-muur-woonkamerBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken




 

Verander de zithoek steeds weer met de elementenbank

De elementenbank is de oplossing als je van verandering houdt. Deze bank bestaat uit verschillende losse delen die je steeds maar weer kunt verplaatsen. Zet ze allemaal aan elkaar voor de ultieme chill plek. Wanneer er mensen op bezoek komen kun je er weer een traditionele bank van maken.

Het leuke is dat je met deze bank ook kunt spelen met verschillende stoffen en kleuren. Geef bijvoorbeeld een paar elementen een accentkleur of een ander materiaal zoals velvet of teddystof.

elementenbank-off-whiteBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken




 

Meerdere bijzettafels

Dit is niet alleen superhandig maar ziet er ook nog eens leuk en speels uit. Wanneer je een tafeltje dichterbij wilt hebben kun je die gewoon verplaatsen. Je kunt het beste tafeltjes in dezelfde vorm met elkaar combineren. Want als je een vierkant tafeltje met een ronde combineert kan dit er onrustig uit gaan zien. Je kunt daarom beter ronde of vierkante tafeltjes met elkaar combineren.

ronde-bijzettafelsBron: Nmd_home via HomeDeco Binnenkijken




 

Sfeervolle verlichting

Nu je een comfortabele zithoek hebt kun je gaan zorgen voor een gezellige sfeer. Dit gaan we doen met verlichting. Het is allereerst goed om te kijken naar het lichtplan van de woonkamer. Weet je niet goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? In deze blog leggen we je dit stap voor stap uit.

Werk in de zithoek allereerst met spotjes voor momenten wanneer je meer licht nodig hebt. Je kunt dit aanvullen met vloer- en tafellampen om het geheel gezellig te maken.

verlichting-woonkamerBron: Interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Lampen onder de €100 die jouw huis een chique look geven
- Een sfeervol lichtplan in 3 stappen
- Teddy & Bouclé stof onderhoud je op deze manier

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...