Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zo creëer je een gezellige, bohemien sfeer in je tuin of op je balkon

geschreven door julia_

Zo creëer je een gezellige, bohemien sfeer in je tuin of op je balkon

Ben jij fan van de bohemien woonstijl en wil je deze in je tuin of op je balkon toepassen? Hieronder vertel ik je hoe je dit doet in vijf stappen!

1. Hoe meer kleur, hoe meer vreugde
De bohemien woonstijl is gezellig en kleurrijk, dus kleur mag niet missen in jouw tuin. Verf je schutting of schuur in een mooi kleurtje, leg een buitenvloerkleed neer en wat kussens met vrolijke kleuren. Wanneer je kiest voor een warme tint zoals op de foto hieronder, komen je planten extra tot hun recht door het warm-koud contrast!

boheemse tuin Bron: ibizabohogirl

2. Puur natuur
Een belangrijk onderdeel van de bohemien woonstijl zijn natuurlijke materialen. Denk aan hout, riet, bamboe en rotan. Deze materialen kun je verwerken in je tuin door te kiezen voor natuurlijke meubels. Als je van diy-projecten houdt, kun je ook zelf dingen maken, zoals de hanger die hieronder is gemaakt met een stok, een spiegel en plantjes.

boheemse tuin Bron: alldiytips

3. Print op print op print
Ga los met prints en combineer allerlei verschillende prints met elkaar. Ben je bang dat het te druk wordt? Houd dan een kleurenschema aan, in plaats van lukraak allerlei kleuren met elkaar te combineren. Je kunt ook kiezen voor kussens die een lichte kleur hebben, waardoor de print minder opvalt.

boheemse tuin Bron: onbekend

4. Lekker neerploffen
In een bohemien tuin moet je kunnen neerploffen in de kussens, in een hangmat of op een loungebank. Creëer één of meerdere plekken waar je kunt relaxen en helemaal tot rust kunt komen. Hoe uitnodigend ziet de hangmat hieronder eruit?

boheemse tuin Bron: onbekend

5. Haal al je accessoires tevoorschijn
Heb je vazen, manden, slingers, lantaarns en/of andere accessoires? Haal ze allemaal tevoorschijn en geef ze een plekje in je tuin.

boheemse tuin Bron: kj

Zie ook:
-Zo transformeer je je huis in bohemien sferen
-20x vloerkleden voor in een bohemien interieur
-De populairste tuinen van onze binnenkijkers!