Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zo creëer je een minimalistische woonstijl

geschreven door Zara
Zo creëer je een minimalistische woonstijl

Ben jij iemand die zo min mogelijk (overbodige) spullen in huis heeft staan? Iemand die zich enorm stoort aan heel veel verschillende soorten en kleuren meubels? Dan ben jij vast wel te spreken over een minimalistische woonstijl!

In een minimalistisch interieur zien we geen overbodige spullen en straalt het interieur één en al rust en luxe uit. De meubels die je in een minimalistische woonstijl ziet, zijn functioneel en strak. Vaak hebben we een bepaald beeld van een minimalistisch interieur. Een grote ruimte met maar een aantal meubels, “saai” denken we dan. Maar een minimalistisch interieur is helemaal niet saai! Wij laten je zien hoe je een minimalistische stijl op de juiste manier toepast.

Grijstinten

Het kleurgebruik voor een minimalistische woonstijl kenmerkt zich aan de kleuren; grijs, wit en zwart. Dat zijn de basiskleuren voor een minimalistische woonstijl. Deze neutrale kleuren zien er fris en rustig uit. Voorzie niet alleen de muren en de meubels van een basiskleur, maar houd ook de vloer zo neutraal mogelijk. Een strakke, lichte vloer past perfect bij een minimalistisch interieur. Neem bijvoorbeeld een gietvloer, strak en praktisch!

Minimalistisch interieur met make-up tafelBron: Manieke via HomeDeco Binnenkijken

Meubels

Veel meubels zal je in een minimalistisch interieur niet zien. Voor een minimalistisch interieur zal je moeten kiezen voor een selectie aan meubels. Alleen meubels die je écht nodig hebt kunnen blijven. Bovendien zijn de meubels vaak strak en modern van vorm. Door een selectie aan meubels te kiezen, ontstaat er een ruimtelijk gevoel en straalt het tegelijkertijd rust uit.

Minimalistisch interieur woonkamerBron: Manieke via HomeDeco Binnenkijken

Metaal, beton & glas

Natuurlijk worden er voor deze stijl ook bepaalde materialen gebruikt. Zo zie je veel metaal, beton en glas terugkomen. Alle materialen ook weer in de kleuren wit, zwart en grijs. Daarnaast zie je linnen en wol ook terugkomen in een minimalistisch interieur. Dit zorgt voor warmte en geborgenheid.

Minimalistische slaapkamerBron: Manieke via HomeDeco Binnenkijken

Puntjes op de i

Tot slot vraagt een minimalistisch interieur om de juiste afwerking. Perfectionisme speelt een grote rol bij een minimalistisch interieur. Zo kun je aan de slag gaan met het wegwerken van kabels en andere stoorzenders. Ze verstoren de rust en horen daarom dus niet thuis in een minimalistisch interieur.

Minimalistische zithoek met gietvloerBron: Manieke via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Shop the look: minimalistisch en chique appartement
- Binnenkijken in dit minimalistische & moderne interieur
- Zo ga je van een minimalistisch naar maximalistisch interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...