Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Zo ga je van minimalistisch naar een maximalistisch interieur

Zo ga je van minimalistisch naar een maximalistisch interieur

Een minimalistisch interieur was een tijdje super populair maar tegenwoordig zien we steeds vaker een maximalistisch interieur. Bij een minimalistisch interieur zie je weinig kleine accessoires en is het geheel netjes en overzichtelijk. Deze trend is verleden tijd, tegenwoordig willen we alleen maar meer.

maximalistischBron: meira_athome via HomeDeco Binnenkijken

Kenmerken van een minimalistisch interieur
Bij een minimalistisch interieur zie je weinig tot geen poespas, de ruimte is overzichtelijk en vaak erg netjes. Er wordt weinig gebruik gemaakt van kleur. Er wordt vooral veel met wit en zwart gewerkt. Meubels staan meestal symmetrisch en als er al items aan de muur hangen zullen deze niet chaotisch door elkaar hangen. Klinkt allemaal niet heel warm en gezellig toch? Daarom stappen we nu over naar een maximalistisch interieur.

Wat is een maximalistisch interieur?
Hoe meer hoe beter. Hoe je bij een minimalistisch interieur juist zo min mogelijk ziet, is het ding bij een maximalistisch interieur dat er juist meer staat. Veel werken met kleuren, accessoires en andere eyecatchers. Deze stijl kent geen regels. Probeer dus ook alle 'regels' die je over interieur hebt gehoord te vergeten. Kies jouw favoriete kleuren, materialen en stijlen. Think outside the box!

maximalistischBron: visual_styling_pro via HomeDeco Binnenkijken

Hoe ga je naar een maximalistisch interieur
Eigenlijk is dit heel simpel. Haal al je accessoires tevoorschijn en ga lekker decoreren. Bij deze trend gaat het vooral om doen en durven. Dus heb je al een tijdje één of meerdere kleuren in je hoofd die jij mooi vindt? Ga dan aan de slag met verf of kleurrijke meubels. Let vooral goed op wat jíj leuk vindt. Het fijne aan een maximalistich interieur is dat er geen goed of fout bestaat. Het is een persoonlijke stijl waarbij jij helemaal los kunt gaan.

Chaos
Nu denk je waarschijnlijk: "Dat wordt één grote chaos." Dat mag ook wel een beetje bij deze stijl. Om een beetje orde in de chaos te scheppen geven we je hierbij een paar tips. Zorg dat de kleuren die je gebruikt of gaat gebruiken bij elkaar passen. Groepeer je accessoires, zodat het niet te rommelig oogt. Voeg eventueel beetje bij beetje iets toe.

maximalistischBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 5x verschillende items die je kunt gebruiken als salontafel
- Met deze 4 budgettips maak je je huis net iets spannender
- Deze lampenkappen geven veel sfeer aan je interieur

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...