Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Slaapkamer

Zo creëer je een Scandinavische slaapkamer in 3 stappen

geschreven door Julia
Zo creëer je een Scandinavische slaapkamer in 3 stappen

Tijdloos, licht, mooie natuurlijke materialen en een kalme uitstraling. De Scandinavische stijl is perfect voor de slaapkamer. Met deze woonstijl kom je namelijk helemaal tot rust. Spreekt dit je aan? Hieronder vertel ik hoe je in 3 stappen een Scandinavische slaapkamer kunt creëren en laat ik je 6 interieurfoto's zien ter inspiratie!

1. Een lichte basis
We beginnen bij de basis van de slaapkamer. Scandinavische slaapkamers hebben altijd een lichte basis. Denk aan witte, lichtgrijze of beige muren en een lichte vloer. De rest van de kleuren in de slaapkamer mogen best wat donkerder zijn als je hiervan houdt. Zo kun je bijvoorbeeld prima gebruikmaken van zwart of bruin als accentkleur. Zolang het maar niet gaat overheersen.

Scandinavische slaapkamerBron: Stadshem

Scandinavische slaapkamerBron: Stadshem

2. Natuurlijke materialen
De tweede stap is het uitkiezen van de materialen. Onmisbaar zijn natuurlijke materialen van hoge kwaliteit. Linnen komt bijvoorbeeld vaak voor in Scandinavische interieurs en is eenvoudig in je slaapkamer te verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van gordijnen of beddengoed. Als je niet voor echt linnen wilt gaan, kun je ook voor een linnen-look gaan. Verder kun je denken aan een hout, wol, jute en beton. Denk aan een wollen vloerkleed, houten bed of een bedlampje van beton.

Scandinavische slaapkamerBron: Alvhem

Scandinavische slaapkamerBron: Elle interieur

3. Minimalistische accessoires
Tot slot is het tijd om de puntjes op de i te zetten met accessoires. Hierbij geldt less is more. Ga voor verfijnde accessoires met strakke lijnen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een wandplank en/of een aantal fotolijsten boven je bed, planten, mooie geurkaarsen, een houten krukje naast je bed en vergeet vooral de kussens niet! Scandinavische slaapkamers zien er juist door de hoeveelheid kussens zo uitnodigend uit.

Scandinavische slaapkamerBron: Alvhem

Scandinavische slaapkamerBron: Alvhem

Zie ook:
-Zo creëer je een knus en winters interieur in Scandinavische stijl
-Shop the look: Scandinavische keuken
-Geef jouw slaapkamer een make-over met deze dekbedovertrekken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...