Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Zo creëer je een sfeervol wit interieur

geschreven door Maartje
Zo creëer je een sfeervol wit interieur

Een wit interieur is nog steeds erg populair. Het geeft een frisse en lichte uitstraling. Echter zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten bij een wit interieur. In deze blog deel ik wat handige tips met jullie.

Overstappen naar wit
Heb je nu geen wit interieur en wil je hiernaar overstappen? Dan hoef je niet meteen alle meubels te vervangen. De meeste meubels kan je namelijk gewoon wit schilderen.

Goede verf
Er zijn verschillende RAL kleuren wit waar je uit kunt kiezen. RAL 9010 is één van de bekendste RAL kleur. Ze noemen deze kleur ook wel zuiver wit. Tegenwoordig wordt RAL 9016 ook steeds populairder. Deze kleur is wat feller wit dan de RAL 9010. Let er wel op dat je dezelfde RAL gebruikt en niet de kast tegen de witte muur ineens een andere kleur wit heeft.

wit interieur
Bron: Planete deco


Witte vloer
Als je dan echt alles wit wilt, kan je zelfs je houten vloer wit verven. Let er wel op dat het niet te kil wordt in je huis. Je wilt ook niet dat je huis op een ziekenhuis gaat lijken.

Warmte en sfeer
Om tussen al het wit door toch wat warmte te creëren is het mooi om hout accenten terug te laten komen. Natuurlijke materialen en tinten staan erg goed bij wit. Hiermee kan je veel warmte creëren. En wees niet bang om toch hier en daar wat kleur toe te voegen als je dat wilt. Wat planten in huis geven ook een hoop sfeer tussen al het wit.

wit interieur
Bron: Homes to love

Witte bank
Een witte bank in een wit interieur kan zeker. Zorg wel dat je dit breekt met andere kleuren en materialen zoals eerder genoemd. Leg hier bijvoorbeeld kussens op van een ander materiaal en kleur.

Stalen deuren
Natuurlijk zijn witte deuren ook erg mooi in een wit interieur, maar zwart stalen deuren geven een mooie uitstraling en ze komen nog meer tot hun recht tussen al het wit. Zwart is ook zeker mooi te combineren met al het wit. Naast dat deze deuren een mooie uitstraling geven in je huis, geeft het ook een doorkijk naar de andere kamer en eventueel meer licht, dan bij een dichte deur.

Bron hoofdfoto: Purple Area

Zie ook:
- Dit is waarom je nu nog stalen deuren in huis wilt
- Dit waren de populairste items in de 10's
- Zo maak je in je tuin een gezellige winterse zithoek

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...