Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zo creëer je een speelhoekje dat wel bij je interieur past

geschreven door laura_

Zo creëer je een speelhoekje dat wel bij je interieur past

Ken je het? De hele woonkamer ligt elke dag bezaaid met speelgoed en als je denkt dat je het opgeruimd hebt, lijkt het nog steeds een zooitje ongeregeld. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je hieraan kunt doen. Ik vertel je hieronder hoe je een speelhoekje creëert dat wel bij je interieur past.

speelhoek kinderen Bron: Seven Couches

Zitmeubel in jouw stijl

Zoek de tafel en stoeltjes uit, alsof je voor jezelf op zoek bent naar een nieuw meubel. Heeft je huis allemaal natuurlijke tinten, dan valt een fel oranje kinderstoel uit de toon. Kijk eerder naar je eigen eettafel en eetkamerstoelen en pas de stijl daar op aan. Rotan stoelen met een witte eettafel? Zoek ook zoiets voor de kinderen.

speelhoek kinderen Bron: Icon Magazine

Genoeg opbergruimte

Zorg voor genoeg opbergruimte om het speelgoed fijn op te kunnen bergen als er niet gespeeld wordt. Is er geen ruimte voor een extra kast? Ga dan voor een leuke speelgoedkist of opbergmand.

speelhoek kinderen Bron: Amazon

Investeer in speelgoed met neutrale kleuren

Het ziet er meteen een stuk rommeliger uit als je speelgoed in huis hebt in alle kleuren van de regenboog. Mooi speelgoed is vaak iets prijziger, maar als je echt wat aan de rommelige speelgoedhoek wil doen dan is het de investering waard.

speelhoek kinderen Bron: Pamela Davidson

Berg oud speelgoed op

Ga eens na of er niet veel te veel speelgoed rondslingert. Soms ligt er namelijk speelgoed tussen waar al maanden niet meer naar omgekeken wordt. Berg dit speelgoed op voor een eventueel volgend kind of geef het weg.

Zie ook:
-5 eenvoudige manieren om de wanden van een kinderkamer op te fleuren
-Dit zijn de leukste items voor in de kinderkamer
-De 20 leukste kinderboeken