Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Accessoires

Zo geniet je optimaal van je geurkaars

geschreven door Gaby
Zo geniet je optimaal van je geurkaars

Geurkaarsen zijn in veel huizen een echte favoriet, zeker in het najaar. Binnen een handomdraai heb je de gezelligheid in huis gehaald én ruikt het ook nog eens heerlijk binnen. Een kaars aansteken is eigenlijk simpel, maar wist je dat er een aantal dingen zijn die je kunt doen waardoor je nog langer, optimaal van je geurkaars kunt genieten? Wat die dingen zijn vertellen we je in deze blog!

De juiste plek

Om je kaars zo mooi en veilig mogelijk te laten branden is het belangrijk dat je een plek in huis uitkiest waar het niet tocht. Zo blijft de vlam rustig, waardoor de kaars optimaal kan branden en voorkom je onveilige situaties.

kaarsen styling op tafelBron: Kommer via HomeDeco Binnenkijken

De lont trimmen

Een belangrijke stap voordat je een kaars aansteekt, is het knippen van het lontje. Bij de meeste kaarsen trim je de lont tot het ongeveer 3 mm lang is. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat er een hoog vlammetje ontstaat dat onnodig roet zal veroorzaken.

Yankee Candle Warm and CosyBron: Yankee Candle via HomeDeco

Lang genoeg branden

De verleiding is groot om een kaars gewoon eventjes aan te steken voor de gezelligheid. Alleen als je de kaars echt zo lang mogelijk wil gebruiken en er alles uit wil halen, dan is het goed om de kaars genoeg tijd te geven om op de juiste manier te branden. Een kaars is goed gebrand wanneer er een ‘pool’ is ontstaan. Dit wil zeggen: de bovenste laag is volledig gesmolten. Blaas je de kaars vroegtijdig uit dan krijg je te maken met het welbekende ‘tunnelen’ van een kaars. De rand die met tunnelen ontstaat zal de volgende keer dat de kaars aanstaat niet meer opbranden, zonde dus van de branduren!

Yankee Candle geurkaarsBron: Yankee Candle via HomeDeco

Op tijd stoppen

Zit jouw kaars in een glazen pot? Stop dan op tijd met het branden van de kaars. Doof de kaars wanneer er nog wax te zien is tot zo’n 1cm vanaf de bodem. Vaak gaan kaarsen op dit moment vanzelf uit, maar houd het goed in de gaten mocht dit niet het geval zijn. Zo voorkom je dat het glas te heet wordt en kapot springt.

Yankee Candle Pecan Pie BitesBron: Yankee Candle via HomeDeco

De kaars doven

Wanneer je een geurkaars uitblaast is de kans aanwezig dat er de wax alle kanten uitschiet, zeker als je kaars zo mooi ‘gepooled’ is. Door de kaars rustig te doven met een kaarsen dover in plaats van uit te blazen, voorkom je dit. Ook de vele rook die normaal vrijkomt met het uitblazen van een geurkaars is nu een stuk meer gecontroleerd waardoor je er minder last van zult hebben.

styling kaarsenBron: Casa_color via HomeDeco Binnenkijken

Recyclen

Als je kaars mooi opgebrand is, is het natuurlijk zonde om de pot weg te gooien. Met de volgende truc krijg je alle overgebleven wax gemakkelijk uit de pot, waarna je 'm helemaal schoon kunt maken om te her te gebruiken als voorraadpot, pennenbak, make-up kwastenhouder, plantenpot etc.

Kook voldoende water.
Giet het water in de pot van de kaars, helemaal tot aan de rand.
Je ziet nu wax in belletjes naar boven drijven, wacht tot het water en de wax is afgekoeld.
De wax zit nu bovenaan in de pot en schep je er gemakkelijk uit.
Maak schoon en hergebruik!

Kaarsen recycle

Zie ook:
- Tips: (herfst)klaar voor een knus najaar
- Dit zijn de lekkerst ruikende geurkaarsen
- Deze positieve effecten kunnen geurkaarsen hebben op je stemming

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...