Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Tuin

Zo geniet je zo lang mogelijk van en in je tuin

geschreven door Marie-Louise
Zo geniet je zo lang mogelijk van en in je tuin

De heimwee naar de zon, zee en het strand mag dan helaas alweer opspelen, maar dit betekent niet dat we al afscheid moeten nemen van de lange zomeravonden in de tuin! Niets lekkerder dan gezellig buiten borrelen met vrienden en familie of een goed boek met enkel jezelf en een kop hete thee. Laten we dit gevoel zo lang mogelijk vasthouden en het nazomeren zo lang mogelijk proberen te rekken. Wij geven je tips: zo geniet je zo lang mogelijk van en in je tuin!

lang genieten tuin nazomerenBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Speel met bloeitijden

Je wilt niet alleen zo lang mogelijk genieten in, maar ook ván je tuin en planten! Om dit te bereiken kun je bij de plantkeuze rekening houden met bloeitijd. Ga bijvoorbeeld voor verschillende planten en bloemen met ieder een andere bloeitijd. Zo bloeit een Spectabilis bijvoorbeeld al vanaf half februari en begint een Hibiscus pas in augustus te bloeien tot aan de eerste nachtvorst. Daartussenin zijn de mogelijkheden natuurlijk alleen nog maar groter, dus houd rekening met je plantkeuze en haal zo het optimale uit je tuin!

bloemen bloeitijd planten tuin paarsBron: geerteke via HomeDeco Binnenkijken

Verlichting als sfeermaker

Goede tuinverlichting is dé sfeermaker als het gaat om nazomeren in de tuin. Denk aan een gezellige lichtslinger, strakke ingebouwde tuinverlichting of draadloze verlichting als je geen stroomverbinding hebt. Wel zo handig in de tuin. Kies je liever een duurzame optie? Ga dan voor solarverlichting!

sfeervolle tuinverlichting donker lichtslingerBron: bijmona via HomeDeco Binnenkijken

Zorg dat je er warmpjes bij zit

Het grootste obstakel van nazomeren en lekker lang buiten in de tuin zitten is toch wel het feit dat het snel(ler) afkoelt. Daarom moet je ervoor zorgen dat je er 's avonds nog lekker warmpjes bij zit. Dit kun je natuurlijk doen door een trui aan te trekken of onder een dekentje te kruipen, maar het is nog leuker om een ouderwets vuurtje te stoken! Denk aan een vuurschaal, -korf of -tafel of de welbekende tuinhaard. Of maak het jezelf gemakkelijk en zet een heater aan! Opties genoeg ;).

terrasverwarming tuinhaard overkappingBron: pauwliving via HomeDeco Binnenkijken

Knusse overkapping

Met een overkapping haal je niet alleen de luxe, maar ook de knusheid én warmte van binnen naar buiten. Met een overkapping kun je nóg langer buiten in de tuin genieten. Pluspunt is dat het niet alleen voor warmte zorgt, maar dat het ook supergezellig staat en je hem leuk kunt stylen! Zorg dat je een fijn chillhoekje voor jezelf creëert door een fijne tuinset of -stoel neer te zetten of middels een fijne hangmat! Vind je een hele verbouwing iets te rigoureus? Met een schaduwdoek ben je veel goedkoper uit en creëer je gemakkelijk het zelfde 'hoekeffect'!

overkapping lang genieten van tuinBron: lifebyner via HomeDeco Binnenkijken

Stylish finishing touch

Niets is zo belangrijk als aankleding. Zorg dat je net zo graag buiten, als binnen zit -of eigenlijk nóg liever buiten. Dit doe je door het zo sfeervol en gezellig mogelijk te maken! Denk aan buitenaccessoires zoals gezellige sierkussens, een buitenkleed, wandkleed of kaarsjes!

tuinaccessoires versiering tuinbank bamboeBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Tip: Zorg voor beschermhoezen

Beschermhoezen zorgen ervoor dat je langer van je spullen kunt genieten en dat ze volgend jaar in het voorjaar weer fris en fruitig gebruikt kunnen worden!

Zie ook:
- Dit zijn de buitenklusjes van nu
- 30x items voor een Balinese vibe in de tuin
- Musthave: een waterornament als eyecatcher in je tuin

 
 
Tuin

Vuurschalen en tuinhaarden om het warm van te krijgen

geschreven door Lynn
Vuurschalen en tuinhaarden om het warm van te krijgen

Ook wanneer het zonnetje overdag schijnt kan het ’s avonds nog best fris zijn in Nederland. Een vuurschaal of tuinhaard, tafelhaard is niet alleen gezellig maar ook heel praktisch. Een tuinhaard kan tegelijkertijd dienen als BBQ en boven een vuurschaal kun je marshmallows roosteren met de kids. D...

meer...