Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zó herken jij een modern interieur

geschreven door Zuen
Zó herken jij een modern interieur

De moderne woonstijl is een populaire. Wij zijn dan ook dol op deze woonstijl en zeker wanneer dit gecombineerd wordt met een andere inspirerende stijlen. Bijvoorbeeld modern klassiek of modern Scandinavisch. De opties zijn oneindig!

Naast de strakke lijnen zijn er andere kenmerken waaraan jij de moderne woonstijl kan herkennen. We lichten ze uit in de blog van vandaag.

Kleuren

Opvallend aan de moderne woonstijl is het gebruik van kleur. Je zult binnen deze stijl namelijk weinig kleur tegenkomen. Kleuren die veel gebruikt worden binnen een modern interieur zijn: zwart, wit, grijs en bruin. De kleuren zijn binnen het gehele interieur te vinden, bijvoorbeeld een zwarte keuken of bruine eetkamerstoelen. Door het gebruik van deze neutrale wordt een ontspannen sfeer gecreëerd. Wil je wel kleur toevoegen? Gebruik dat één (felle) kleur als statement.

modern-interieurBron: COCO LAPINE DESIGN




 

Materiaal

Materialen die je binnen een modern interieur kunt vinden, zijn veel metaal, aluminium, leer, staal en kunststof. Hout is niet perse een materiaal dat kenmerkend is voor de moderne woonstijl, maar wanneer dit gebruikt wordt, is het belangrijk dat het hout goed afgewerkt is. Hierdoor blijft het interieur strak ogen. Dit is belangrijk binnen een modern interieur.

modern-interieurBron: Manieke via HomeDeco Binnenkijken




 

Meubels

Wanneer je aan de meubels denkt binnen een modern interieur, denk je al gauw een grote bank, een eettafel met daarnaast strakke stoelen en een grote stijlvolle fauteuil. Naast dat deze allemaal dezelfde kleur hebben, is een must van meubels dat ze een strakke uitstraling hebben. Ronde hoeken zul je daarom binnen deze woonstijl niet veel terug zien.

modern-interieurBron: Splitlevelhome via HomeDeco Binnenkijken




 

Zwarte accenten

Naast dat je een modern interieur al snel kunt herkennen door de strakke lijnen in combinatie met de kleuren, zijn zwarte accenten ook veelvoorkomend. Deze zul je binnen het gehele interieur terugvinden. Doordat dit op een subtiele manier wordt gedaan, krijgt het die mooie luxe uitstraling.

modern-interieurBron: Babette28 via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Wegzwijmelen: moderne keukens van onze Binnenkijkers
- 4 tips voor een modern minimalistisch interieur
- Deze interieurs bewijzen dat de moderne woonstijl ook sfeervol kan zijn

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...