Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Tips om de perfecte hanglamp voor boven de zithoek te kiezen

geschreven door Mara
Tips om de perfecte hanglamp voor boven de zithoek te kiezen

Op zoek naar een mooie en passende hanglamp voor boven de zithoek? In deze blog geef ik je tips en inspiratie, zodat jij gegarandeerd de perfecte hanglamp kunt shoppen! Of je nu een industriële, moderne, Scandinavische of bohemien woonstijl hebt; er is altijd een passende hanglamp voor de zithoek te vinden.

hanglamp boven zithoekBron: Villajamilla via HomeDeco Binnenkijken

In dezelfde kleuren en materialen als je meubels
Om te voorkomen dat het te druk of te rommelig oogt, kun je een hanglamp kiezen in dezelfde kleuren en materialen als je meubels. Zo 'blend' de lamp mooi in en loopt het geheel goed over in elkaar. Op de interieurfoto hierboven, van onze Binnenkijker Villajamilla, kun je dat goed zien. De witte kleuren, het glas en het metaal van de lamp zie je ook terug in de bijzettafels, tv-meubel en tafellamp.

hanglamp in de zithoekBron: Claudiah via HomeDeco Binnenkijken

hanglamp boven zithoekBron: Bijmona via HomeDeco Binnenkijken

De klassieke kroonluchter
Met de klassieke kroonluchter zit je eigenlijk altijd goed. Het past in iedere woonstijl. Niet alleen in de landelijke of romantische stijl, maar óók in een modern of industrieel interieur! Dan geeft de kroonluchter juist een mooi contrast. Daarbij is de keuze in kroonluchters tegenwoordig gigantisch en komen ze in allerlei vormen en stijlen voor. Denk bijvoorbeeld aan een moderne kroonluchter met industriële lichtbronnen.

hanglamp in de zithoekBron: Huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

hanglamp in de zithoekBron: By_iloon via HomeDeco Binnenkijken

Natuurlijke materialen
Een hanglamp van natuurlijke materialen, zoals rotan, riet, bamboe of katoen, geeft je een huis een lichte en frisse sfeer. Het past heel mooi bij de Scandinavische, botanische en bohemien woonstijlen die je momenteel veel ziet. Onze stylingtip: een hanglamp dat (semi-)transparant is of 'gaten' heeft, zorgt voor meer 'lucht' in je interieur. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter!

hanglamp boven zithoekBron: Derre via HomeDeco Binnenkijken

Stoer industrieel
Industriële hanglampen zijn meestal gemaakt van metaal en creëren daarom een mooi contrast met de zachte stoffen van de bank, sierkussen en het plaid. Het geeft de zithoek een stoere touch, zonder dat het té wordt. Onze stylingtip: hang drie kleinere hanglampen bij elkaar op verschillende hoogtes, voor een speels effect.

Zie ook:
- Unieke hanglampen uit de Binnenkijkers
- 20x de mooiste hanglampen voor boven een houten eettafel
- De 3 belangrijkste manieren om je huis lenteklaar te maken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...