Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Zo kies je het juiste vloerkleed bij je bank

geschreven door Julia
Zo kies je het juiste vloerkleed bij je bank

Nog even en de winter breekt aan. Als het gaat om je interieur zijn er een aantal items die onmisbaar zijn tijdens deze periode. Eén daarvan is een vloerkleed. Tijdens de winter heb je sneller dan anders koude voeten en wat is er fijner dan een lekker zacht vloerkleed bij je bank? Maar hoe kies je nou het juiste vloerkleed uit? Ik vertel hieronder waar je op moet letten.

Structuur

De structuur van een vloerkleed is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat deze prettig aanvoelt wanneer je eroverheen loopt. Daarnaast kan de structuur bepalend voor de stijl van je interieur zijn en kun je hiermee balans aanbrengen. Eerst moet je bepalen of je een hoogpolig of laagpolig vloerkleed wilt.

Hoogpolig vloerkleed
Een hoogpolig vloerkleed is gemaakt met een lange lus. Deze voegt warmte toe. Heb je een strak interieur? Dan kan het mooi zijn om een hoogpolig vloerkleed te kiezen. Daardoor wordt het net wat warmer.

laagpolig vloerkleed Bron: jeannettevanluyck

Laagpolig vloerkleed
Een laagpolig vloerkleed heeft een kleine lus en is wat strakker en minimalistischer. Een laagpolig vloerkleed is wat makkelijker in onderhoud dan een hoogpolige.

hoogpolig vloerkleed Bron: marjoleinbouhuijzen

Materiaal

Ook belangrijk is het materiaal. Je kunt kiezen voor natuurlijke of onnatuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld: wol, katoen, jute, linnen, sisal, viscose en zijde. Je kunt ook gaan voor een kunststof vloerkleed. Dit is zeer geschikt voor als je een stofallergie hebt. Wil je een vloerkleed zodat je warme voeten hebt? Ga dan voor wol. Wil je een vloerkleed puur voor de uitstraling en hoeft deze niet zacht te zijn? Dan kun je ook gaan voor hardere materialen. Heb je kinderen of huisdieren? Ga dan voor een katoenen vloerkleed, want deze kun je wassen. Bepaal wat jij belangrijk vindt bij jouw vloerkleed en maak op basis hiervan je keuze.

wollen vloerkleed Bron: missamara

Afmeting

De volgende keuze die je moet maken, is de grootte. Deze heeft meer invloed op een ruimte dan je denkt. Een te klein vloerkleed kan een ruimte bijvoorbeeld kleiner doen lijken. Als je een kleine woonkamer hebt, kan een groot kleed de ruimte groter laten lijken. Tip: ga voor een vloerkleed dat iets breder is dan de bank en schuif deze een stukje onder de bank. Hiermee maak je het nog knusser.

Kleur

Tot slot moet er een kleur gekozen worden. Wil je dat je vloerkleed opvalt en echt wat toevoegt? Kies dan een vloerkleed dat een andere kleur heeft dan je bank. Hou je het liever neutraal? Ga dan voor een effen vloerkleed in een natuurlijke tint. Als je een hoogpolig vloerkleed hebt, heb je ook nog de optie om voor een gemêleerd vloerkleed te gaan, waarbij meerdere kleuren verwerkt zijn in het kleed. Let wel op of dit bij je bank staat. Als je bank ook gemêleerd is, kun je vaak beter kiezen voor een effen vloerkleed. Een licht vloerkleed kan mooi staan bij een donkere bank, en andersom. Kortom, kijk goed naar de kleuren die al aanwezig zijn in je woonkamer en bepaal aan de hand hiervan welke kleur het beste past.

gekleurd vloerkleed Bron: cargocollective

Zie ook:
-3 vloerkleedtrends die we in 2019 gaan zien
-Deze simpele tip om je vloerkleed te stylen laat elke ruimte er beter uitzien
-Zo maak je je zithoek superchique en meer aangekleed

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...