Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zo kies je wanddecoratie uit die goed bij je interieur past

geschreven door mara

Zo kies je wanddecoratie uit die goed bij je interieur past

Vind je de muren in je huis wat saai en wil je graag mooie wanddecoratie shoppen om de boel op te vrolijken? Check dan snel eerst even deze tips om een miskoop te voorkomen!

wanddecoratieFoto: Desenio

1. Het juiste kleurenpalet
Het laatste dat je wilt, is dat je nieuw gekochte wanddecoratie gigantisch vloekt met de rest van je interieur. Of dat je wanddecoratie zó erg matcht met je interieur, dat het juist compleet in het niet valt. Oeps! Ga daarom vooraf eerst goed na wat het kleurenpalet van je interieur is. Wat zijn de basiskleuren en welke accentkleuren gebruik je? Heb je een zwart-wit-grijs interieur met groene details? Dan kan een groene poster ontzettend gaaf staan! Bepaal ook de hoeveelheid kleurgebruik in je interieur. Bij een heel kleurrijk interieur is een basic wanddecoratie namelijk misschien juist mooier. Heb je een heel monochroom interieur, dan kun je nu wellicht juist flink uitpakken met knalkleuren!

wanddecoratieFoto: Onbekend

2. De vorm en maat
Behalve kleur, is ook de vorm en de maat van je nieuwe wanddecoratie heel belangrijk. Heb je bijvoorbeeld veel hoekige meubels (een rechthoekige eettafel, vierkante salontafel, grote kast, een bank met rechte leuningen et cetera) dan kan wanddecoratie met ronde vormen heel mooi zijn om de balans te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan drie ronde spiegels in verschillende maten die je bij elkaar hangt.

wanddecoratie
Foto: Onbekend

3. De perfecte plek
Heb je eenmaal de perfecte wanddecoratie gevonden, dan is het tijd om de perfecte plek te vinden! Schilderijen worden vaak te hoog opgehangen, dus let goed op dat je 'm op ooghoogte hangt. Daarover gesproken: je hoeft een schilderij natuurlijk niet altijd op te hangen! Je kunt een kale muur ook opfleuren door diverse schilderijen tegen de muur aan te zetten, voor een soort gallery look. Vooral als je veel hoge meubels in je huis hebt staan, kan het juist mooi zijn om de wanddecoratie laag te houden op de muur.

Zie ook:
- 6x originele wanddecoratie voor in de keuken
- 5x wanddecoratie die je boven je bed kunt hangen
- 5 stylingtips voor het uitkiezen & ophangen van de gordijnen