Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Zo kun je het beste jouw mat zwarte keuken schoonmaken

geschreven door Tess
Zo kun je het beste jouw mat zwarte keuken schoonmaken

Een mat zwarte keuken is super gaaf om te hebben! Het is stoer, stijlvol en straalt luxe uit tegelijk. Een mat zwarte keuken kan echter ook nadelen hebben. Je ziet vaak alles: van vingerafdrukken tot stof en kruimels... Daar worden we wat minder blij van!

Het blijft dan ook altijd de vraag hoe je een mat zwarte keuken nu het beste kunt schoonmaken. We vertellen het je in deze blog! Zo kun je nóg meer genieten van jouw trendy mat zwarte keuken.

keuken-mat-zwartBron: Babette28 via HomeDeco Binnenkijken

Vingerafdrukken

Zeker wanneer een mat zwarte keuken greeploos is, zie je de vingerafdrukken extra snel. Je hoeft je hier niet meer over te frustreren, want eigenlijk is het schoonmaken heel gemakkelijk! Je kunt gaan voor een speciaal reinigingsmiddel voor kasten, maar deze zijn vaak best prijzig.

De vingerafdrukken op een mat zwarte keuken haal je eenvoudig weg met een microvezel doekje en lauwwarm water. Om vervolgens vlekken te voorkomen, ga je er nog even langs met een droge theedoek. Erger je je zo erg aan die vingerafdrukken? Dan kun je deze manier gemakkelijk elke dag even toepassen.

Vingerafdrukken van hele vette vingers? Deze krijg je zeker weg met verdunde ammoniak en een zacht doekje. Gebruik dit alleen bij de hardnekkige vet vlekken.

mat-zwarte-keuken-wit-bladBron: Interieurfanaad via HomeDeco Binnenkijken




 

Wekelijkse reiniging en vlekken

Voor de wekelijkse en wat meer uitgebreide reiniging kun je beter niet gaan voor een allesreiniger. Op een mat zwarte keuken kan dit middel gekke vlekken veroorzaken. Gebruik het liefst gewoon afwasmiddel met een schoonmaakdoekje! Vergeet daarna niet de kastjes weer te drogen met een zachte doek. Wanneer er een vlek op het keukenkastje komt kun je deze het beste zo snel mogelijk weghalen, zodat deze niet aankoekt.

Je kunt natuurlijk ook voor een ontvetter gaan, om de keuken helemaal aan te pakken. Het nadeel hiervan is dat deze middelen vaak chemisch en niet heel duurzaam zijn. Afwasmiddel is dan dus een goed alternatief!

keuken-mat-zwart-accessoiresBron: By_iloon via HomeDeco Binnenkijken

Kalk weghalen

In een keuken krijg je natuurlijk te maken met kalk, ook in een mat zwarte keuken. Wanneer dit zich voordoet, bijvoorbeeld op de kraan, is het beter om alle agressieve middelen en schuursponsen in de kast te laten. Gebruik liever een middel op basis van citroenzuur en poets de kalk met een zachte, lichtvochtige doek weg.

Zie ook:
- Deze combinaties zijn een match made in heaven met jouw zwarte keuken
- Ontdek de elegantie van een zwart interieur met Interieurfanaad
- Opruimtips: zo houd je je keuken op orde

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...