Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

Zo maak je een industrieel interieur knus

geschreven door Rosa
Zo maak je een industrieel interieur knus

Een industrieel interieur kan ontzettend stoer en stijlvol overkomen. De stoere materialen in combinatie met (meestal) donkere kleuren is prachtig! Toch horen wij vaak dat het lastig is om een industrieel interieur warm en knus aan te laten voelen. Er worden immers veel koele materialen gebruikt. Hoe je 'm toch sfeervol maakt leg ik je graag uit.

industrieel interieurBron: onbekend

Maak ook gebruik van warme materialen

Wie denkt dat een industrieel interieur enkel uit koele materialen zoals steen, metaal en beton bestaat, heeft het mis. Voeg warme elementen toe zoals robuust hout, stoere dierenvachtjes en grove linnen items. Hierdoor oogt het geheel direct een stuk minder kil, precies wat we nodig hebben in de winter.

industrieel interieurBron: Planete Deco

Voeg planten toe

Een simpele en snelle manier om je interieur knusser te maken is door lekker veel planten neer te zetten. Ga in een stoer interieur voor lekker grote varianten, anders kan het al snel wat lieflijk ogen. Onze voorkeur gaat uit naar planten als de monstera, strelitzia en palmen.

industrieel interieurBron: Jellina Detmar

Gebruik een warme ondertoon in de verf

Een grijze wand en een industrieel interieur gaan perfect samen. Maar, grijs is een koele kleur waardoor je interieur nog killer oogt! Ga daarom voor een mooie grijstint met een warme ondertoon. Een warme kleur heeft een rode, oranje, bruine of gele ondertoon. Een koele kleur heeft een blauwe of groene ondertoon.

industrieel interieurBron: onbekend

Kleed het geheel een beetje aan

Nu snappen we dat je met een industrieel interieur de stoere kant in jezelf naar boven haalt en dus niet zit te wachten op tientallen accessoires en tierelantijntjes. Maar om deze helemaal weg te laten is geen goed idee! Investeer daarom liever voor een aantal grote, statement accessoires of groepeer een aantal stoere items bij elkaar. Als je de accessoires en aankleding helemaal weglaat, is de kans groot dat je huis erg koud aanvoelt.

industrieel interieurBron: Decoholic

Zie ook:
- Zo style je de vensterbank
- Zo maak je je interieur knus & sfeervol
- Inspiratie: de mooiste zwarte badkamers

 
 
Inspiratie

5 ideeën om de ruimte onder de trap te decoreren

geschreven door Julia
5 ideeën om de ruimte onder de trap te decoreren

Bij veel huizen zit er een kast onder de trap, oftewel een trapkast. Daarmee ben je meteen van die lastige schuine wand af. Is dit bij jouw huis niet het geval? Dan kan het best lastig zijn om iets van deze ruimte te maken. Mocht je nog wat tips kunnen gebruiken, dan geef ik j...

meer...