Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken

Zo maak je een industrieel interieur knus

geschreven door Rosa
Zo maak je een industrieel interieur knus

Een industrieel interieur kan ontzettend stoer en stijlvol overkomen. De stoere materialen in combinatie met (meestal) donkere kleuren is prachtig! Toch horen wij vaak dat het lastig is om een industrieel interieur warm en knus aan te laten voelen. Er worden immers veel koele materialen gebruikt. Hoe je 'm toch sfeervol maakt leg ik je graag uit.

Maak ook gebruik van warme materialen

Wie denkt dat een industrieel interieur enkel uit koele materialen zoals steen, metaal en beton bestaat, heeft het mis. Voeg warme elementen toe zoals robuust hout, stoere dierenvachtjes en grove linnen items. Hierdoor oogt het geheel direct een stuk minder kil, precies wat we nodig hebben in de winter.

industrieel interieurBron: Planete Deco

Voeg planten toe

Een simpele en snelle manier om je interieur knusser te maken is door lekker veel planten neer te zetten. Ga in een stoer interieur voor lekker grote varianten, anders kan het al snel wat lieflijk ogen. Onze voorkeur gaat uit naar planten als de monstera, strelitzia en palmen.

industrieel interieurBron: Jellina Detmar

Gebruik een warme ondertoon in de verf

Een grijze wand en een industrieel interieur gaan perfect samen. Maar, grijs is een koele kleur waardoor je interieur nog killer oogt! Ga daarom voor een mooie grijstint met een warme ondertoon. Een warme kleur heeft een rode, oranje, bruine of gele ondertoon. Een koele kleur heeft een blauwe of groene ondertoon.

industrieel interieurBron: thewondercottage

Kleed het geheel een beetje aan

Nu snappen we dat je met een industrieel interieur de stoere kant in jezelf naar boven haalt en dus niet zit te wachten op tientallen accessoires en tierelantijntjes. Maar om deze helemaal weg te laten is geen goed idee! Investeer daarom liever voor een aantal grote, statement accessoires of groepeer een aantal stoere items bij elkaar. Als je de accessoires en aankleding helemaal weglaat, is de kans groot dat je huis erg koud aanvoelt.

industrieel interieurBron: Decoholic

Zie ook:
- Zo style je de vensterbank
- Zo maak je je interieur knus & sfeervol
- Inspiratie: de mooiste zwarte badkamers

 
 
Inspiratie

Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

geschreven door Iris
Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

Nu we weer vaker de (tuin)deuren open hebben, zitten er binnen no time veel vliegen binnen. Daar zitten wij natuurlijk niet op te wachten! Een vliegengordijn is een optie, maar er zijn nog meer tips en tricks! Omdat het een probleem is waar iedereen mee kampt in huis, ben ik op zoek gegaan naar d...

meer...