Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Zo style je de vensterbank

Zo style je de vensterbank

Voor veel mensen is het een lastig klusje: de vensterbank stylen. Want je wilt niet dat het te druk oogt, je wilt dat het bij de rest van je interieur past én je hebt meestal wat meer privacy als je jouw vensterbank hebt gestyled.

Helemaal in de donkere maanden, gluren veel mensen makkelijk bij jou naar binnen. Niets mis mee natuurlijk, maar een beetje privacy kunnen we wel waarderen. En om nou altijd maar met gesloten gordijnen te zitten is ook zo ongezellig. In deze blog geven wij jou de beste tips om je vensterbank te stylen!

Groepeer

Om een geheel te krijgen, is het belangrijk dat je de items in groepjes neerzet. Als je overal iets zet zonder hierover na te denken, oogt het al gauw rommelig. Zet bijvoorbeeld drie items bij elkaar. Dit geeft zoveel rust en staat ook nog eens prachtig.

vensterbank-decoratie-scandinavischBron: Nancypolman via HomeDeco Binnenkijken




 

Less is more

Zoals ik hierboven ook al zei, is het belangrijk om de rust te bewaren. Less is more dus. Soms is één grote eyecatcher al voldoende. Wil je toch meer kleinere items? Groepeer ze dan zodat het toch als één geheel oogt. Let ook goed op het kleurenpalet. Kies één toon of een rustig palet die bij de rest van je interieur past.

vensterbank-bloempotBron: Interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken

Varieer in hoogte & breedte

Als al jouw decoratie dezelfde hoogte en breedte heeft, oogt het al gauw saai en eentonig. Varieer hier dus lekker in! Zet bijvoorbeeld een hoge en smalle kandelaar naast een waxinelichthouder, een grote plant naast een klein ornament of kies voor verschillende plantenpotjes voor een vrolijk en speels geheel.

vensterbank-decoratie-letterBron: Emi via HomeDeco Binnenkijken

Maak een gezellig zithoekje

Heb je een verbrede vensterbank of ben je van plan er een te maken? Maak er dan gelijk een gezellige zithoek van. Zorg ervoor dat de vensterbank verbreding hier sterk genoeg voor is. Hierna hoef je de hoek alleen nog maar aan te kleden. Een paar leuke kussens en een zachte plaid maken de hoek helemaal comfy. Zo kun jij lekker wakker worden met je kop koffie en mooi uitzicht naar buiten!

vensterbank-zithoekBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken




 

Houd rekening met de lichtinval

Komt er al weinig daglicht bij jou naar binnen? Zorg er dan voor dat je niet de hele boel volbouwt. Dan komt er namelijk nóg minder licht naar binnen. Je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld een transparante vaas met wat takken in de vensterbank te zetten.

vensterbank-lampionnenBron: Bijmona via HomeDeco Binnenkijken

Extra tip: denk bij het stylen van de vensterbank altijd aan de gordijnen die je hebt hangen. Niets zo vervelend als je iedere keer de complete vensterbank moet leeghalen als je de gordijnen wilt sluiten.

Zie ook:
- Dit zijn de woontrends van 2023
- Zo pas je de eclectische woonstijl toe
- Zó stijl je accessoires met elkaar

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...