Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Zo style je de vensterbank

geschreven door Rosa
Zo style je de vensterbank

Voor veel mensen is het een lastig klusje: de vensterbank stylen. Want je wilt niet dat het te druk oogt, je wilt dat het bij de rest van je interieur past én je hebt meestal wat meer privacy als je jouw vensterbank hebt gestyled. Helemaal in de donkere maanden, gluren veel mensen makkelijk bij jou naar binnen. Niets mis mee natuurlijk, maar een beetje privacy kunnen we wel waarderen. En om nou altijd maar met gesloten gordijnen te zitten is ook zo ongezellig. Weet jij niet zo goed hoe je jouw vensterbank moet stylen? Lees dan gauw verder!

Groepeer
Om een geheel te krijgen, is het belangrijk dat je de items in groepjes neerzet. Als je overal iets zet zonder hierover na te denken, oogt het al gauw rommelig. Zet bijvoorbeeld drie items bij elkaar. Dit geeft zoveel rust en staat ook nog eens prachtig.

vensterbank stylenBron: Coco Lapine Design

Riviera Maison Union Square Loft Lantern
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Light&Living Vaas POLOS groen 17,5 x Ø12,5
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Less is more
Zoals ik hierboven ook al zei, is het belangrijk om de rust te bewaren. Less is more dus. Soms is één grote eyecatcher al voldoende. Wil je toch meer kleinere items? Groepeer ze dan zodat het toch als één geheel oogt. Let ook goed op het kleurenpalet. Kies één toon of een rustig palet die bij de rest van je interieur past.

vensterbank stylenBron: Coco Lapine Design

Varieer in hoogte & breedte
Als al jouw decoratie dezelfde hoogte en breedte heeft, oogt het al gauw saai en eentonig. Varieer hier dus lekker in! Zet bijvoorbeeld een hoge en smalle kandelaar naast een waxinelichthouder, een grote plant naast een klein ornament of kies voor verschillende plantenpotjes voor een vrolijk en speels geheel.

vensterbank stylenBron: Coco Lapine Design

Houd rekening met de lichtinval
Komt er al weinig daglicht bij jou naar binnen? Zorg er dan voor dat je niet de hele boel volbouwt. Dan komt er namelijk nóg minder licht naar binnen. Je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld een transparante vaas met wat takken in de vensterbank te zetten.

vensterbank stylenBron: Interior Design Fans

Extra tip: denk bij het stylen van de vensterbank altijd aan de gordijnen die je hebt hangen. Niets zo vervelend als je iedere keer de complete vensterbank moet leeghalen als je de gordijnen wilt sluiten.

Zie ook:
- 5 stylingtips voor als je een grijze bank hebt
- Weg met stoelen! Zet een bankje bij de eettafel
- Deze 3 trends gaan we in 2020 zien

 
 
Verlichting

20x de mooiste lampen om je badkamer te pimpen

geschreven door Mara
20x de mooiste lampen om je badkamer te pimpen

De badkamer: voor velen een lastige ruimte om leuk in te richten. Maar heel moeilijk hoeft het niet te zijn: met een mooie badmat, een stijlvolle spiegel, zeegrasmanden, kamerplanten en een of meerdere lampen creëer je al een heel leuke en mooie badkamer! Op deze pagina vind je alvast 20 mooie la...

meer...