Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Zo maak je een klein balkonnetje gezellig

geschreven door Maartje
Zo maak je een klein balkonnetje gezellig

Beginnen jullie al zomerkriebels te krijgen? De temperaturen lopen al wat op en het zonnetje is al vaker aan het schijnen. We kunnen weer vaker buiten zitten, dus tijd om jouw balkon eens op te knappen. Met een paar simpele tips kun jij jouw balkon een gezellige make-over geven.

Vloer
Meestal heeft een balkon een betonnen vloer en dit is natuurijk niet heel mooi. Met een aantal simpele oplossingen kan je de vloer van je balkon al veranderen en dit zal gelijk een heel ander effect geven. Op een balkon zijn makkelijk vlonders neer te leggen, balkontegels, kunstgras of een speciaal buitenvloerkleed. Je kan ook voor twee van deze opties kiezen, bijvoorbeeld vlonders en een buitenvloerkleed. Zo'n vloerkleed maakt al een wereld van verschil op jouw balkon.

balkonBron: my style vita

Meer groen
Meer groen is altijd goed. Planten en bloemen maken het overal gezellig, ook op het balkon. Wil jij een beetje in buitenlandse sferen komen, alsof je op vakantie bent? Zet dan een olijfboompje of een citroenboom neer. Een andere tip is om een eigen moestuintje te maken op je balkon. Dit hoeft niet veel ruimte in beslag nemen, je kan het in plaats van gewone plantjes in een plantenbak doen. Kies je favoriete kruiden uit, het staat gezellig en je kan het ook gebruiken door je eten.

balkonBron: Fantastic Frank

Verlichting
Niets is fijner dan in de zomeravonden nog lekker lang op je balkon te kunnen zitten. Gezellig nog een drankje doen of een goed boek lezen. Vooral als je een boek wilt lezen heb je wel wat licht nodig. Op sommige balkons heb je een aansluiting voor verlichting, maar wanneer je dit niet hebt kan je het heel makkelijk oplossing door bijvoorbeeld een lichtsnoer en kaarsen in lantaarns.

Zitplek
Een gezellig zitje is heel makkelijk op een balkon te creëren. Het ligt er wel een beetje aan wat voor zitplek jij op je balkon wilt. Met pallets en palletkussens kun je een heerlijke loungeplek creëren. Op een leuk bankje gemaakt van bijvoorbeeld bamboe kun je gezellig zitten, maar is ook een heerlijke loungeplek. Wil jij meer een plek om goed te kunnen zitten en te eten, dan kun je kiezen voor een bistroset, dit is een klein opklaptafeltje met opklapbare stoelen, handig op te bergen dus. Aan de balkonreling kun je een balkonbar bevestigen en hier barkrukken bijzetten.

balkonBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Decoratie
Je hoeft niet alleen in huis te decoreren, maar dit kan ook op het balkon. Eigenlijk kan je jouw balkon op dezelfde manier decoreren als in huis, wel moet je erop letten dat de accessoires bedoelt zijn voor buiten of je deze op tijd binnen haalt. Zet op het balkon wat windlichten neer voor de sfeer en verlichting. Heb jij een buitenmuur, dan kan je hier eventueel ook iets ophangen, dit gaat nog beter wanneer jouw balkon overdekt is, dan beschadigd het namelijk minder.

Zie ook:

- Dit zijn de 3 tuintrends van 2020
- De leukste tuinen uit onze binnenkijkers
- Maak je tuin alvast klaar voor het mooie weer

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...