Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zo maak je een wit interieur sfeervol

geschreven door Julia
Zo maak je een wit interieur sfeervol

Een volledig wit interieur heeft veel voordelen. Het oogt ruimtelijk en licht, past bij elke woonstijl en het is tijdloos. De keerzijde ervan is echter dat een volledig wit interieur soms sfeer kan missen. Is dit het geval bij jouw interieur? Hieronder geef ik je een aantal tips waarmee je een wit interieur sfeervol maakt.

Gekleurde accessoires
De basis mag dan wit zijn, maar deze kun je wel aanvullen met gekleurde accessoires. Ga vooral voor accessoires met warme kleuren. Een gekleurd accent kan al heel veel doen voor je interieur. Ga voor subtiele kleuren als je je interieur rust wilt laten uitstralen, of voor opvallende kleuren als je daarvan houdt.

Natuurlijke materialen
Ga voor meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen die warm van kleur zijn. Zowel de kleur als de textuur kan warmte toevoegen aan je witte interieur. Denk aan hout, (kunst)leer jute, beton en wol. Hieronder zie je bijvoorbeeld een houten kast, een wollen vloerkleed en een jute kussen.

witte slaapkamer met natuurlijke materialenBron: elleinterieur

Texturen
Met texturen kun je het wit 'breken'. Kijk welke texturen al aanwezig zijn in je interieur en ga voor contrast. Heb je bijvoorbeeld veel gladde texturen? Voeg daar dan grove texturen aan toe. Denk aan een vloerkleed met een grove textuur, of juist een kussen met een heel fijne textuur.

Kaarsen
Kaarsen voegen een hoop sfeer toe in elk interieur, maar kunnen vooral een wit interieur opwarmen. De geur speelt hierbij natuurlijk ook een belangrijke rol. Ga voor een warme, kruidige geur voor de meeste sfeer.

wit interieur met kaarsenBron: indenboomgaard

Zwarte accenten
Zwarte accenten vormen een mooi contrast met een wit interieur en zorgen voor net wat meer warmte. Bij zwarte accenten kun je denken aan accessoires, maar ook aan een meubelstuk met zwarte poten.

Planten en bloemen
Ze zijn onmisbaar in elk interieur en kunnen een interieur helemaal opfleuren. De levendigheid van planten en bloemen zorgt voor meer sfeer. Zet de plant in een mand gemaakt van natuurlijk materiaal en je slaat twee vliegen in één klap. Heb je geen groene vingers? Dan kun je ook gaan voor droogbloemen. Deze komen mooi tot hun recht op een witte achtergrond.

wit interieur met plantenBron: bijdebrouwers

Zie ook:
-6x prachtige witte interieurs die alles behalve saai zijn
-Zo maak je je interieur knus & sfeervol
-Trend: gedroogde bloemen in je interieur

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...