Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Accessoires

Zo maak je je spiegel schoon zonder strepen achter te laten

geschreven door Julia
Zo maak je je spiegel schoon zonder strepen achter te laten

Het is geen leuke klus, maar het hoort er helaas bij: het huis schoonmaken. Sommige dingen kunnen behoorlijk frustreren tijdens het schoonmaken. Denk aan de spiegel die je maar niet streeploos krijgt of een spiegel met een witte waas. Heel frustrerend aangezien je hier dagelijks in kijkt en elke keer weer die strepen ziet. Gelukkig is dit met vier simpele stappen op te lossen! Ik vertel je in deze blog hoe je jouw spiegel schoonmaakt zonder strepen.

kastje met ronde spiegelBron: interiorby_anne via HomeDeco Binnenkijken

Stap 1: zorg voor een schoon oppervlak
Wacht nog even voordat je meteen je spray erbij pakt. Eerst is het belangrijk om al het vuil dat op de spiegel zit weg te halen. Denk aan tandpastavlekken, make-up, opgedroogde waterdruppels, etcetera. Hardnekkig vuil kun je makkelijk weghalen met een watje en een beetje schoonmaakalcohol (Isopropyl alcohol). Dit is het vervelendste klusje van de vier stappen, maar wel een heel belangrijke.

badkamer met ronde spiegelBron: joyfulstylin via HomeDeco Binnenkijken

Stap 2: meng de ingrediënten
Nu komt het belangrijkste deel: het maken van het streepvrije schoonmaakmiddel. Veel mensen gebruiken kant en klaar schoonmaakmiddel voor de spiegel, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Hiervoor gebruik je 500 milliliter water, 125 milliliter azijn, een halve theelepel afwasmiddel en een schone spray fles. Meng alles goed door elkaar en stop het in de fles.

badkamer met spiegelBron: meira_at_home_ via HomeDeco Binnenkijken

Stap 3: spray spray spray!
Nu is het tijd om te sprayen, maar let op: niet op de spiegel! Gebruik een microvezeldoekje en spray het hierop. Op deze manier voorkom je dat het overtollige schoonmaakmiddel wegdruppelt in kieren.

woonkamer met rotan spiegelBron: interiorbylee via HomeDeco Binnenkijken

Stap 4: wrijf in een zigzag patroon
De laatste stap is het echte schoonmaken van de spiegel. Ga van boven naar beneden en in een zigzag patroon. Neem alle hoekjes mee. En klaar ben je! Je spiegel is helemaal spic en span. Heb je ondanks al deze stappen toch nog een streep op de spiegel? Pak de krant erbij, maak deze nat en veeg met de natte krantenprop de strepen weg.

woonkamer met ronde spiegelBron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Stylingtips voor ronde en rechthoekige spiegels
-Trend: badkamers met visgraattegels
-Trend: spiegels in de vorm van de zon of bloem

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...