Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

Zo maak je jouw tuin klaar voor de herfst en winter

geschreven door Maartje
Zo maak je jouw tuin klaar voor de herfst en winter

Misschien had je jouw tuin al klaar gemaakt voor het najaar en heb je dit weer teruggedraaid voor de prachtige nazomer. Als het weer wat minder begint te worden, is het belangrijk je tuin goed klaar te maken voor de koude en regenachtige dagen. Het is zonde als al je meubels volgende zomer kapot of lelijk zijn geworden en je planten dood zijn. Daarom een aantal tips hoe jij jouw tuin klaar kan maken voor deze periode.

tuin winterklaar makenBron: dominique_reincke80 via HomeDeco Binnenkijken

Planten beschermen
In de herfst kan het flink gaan stormen. Zorg ervoor dat planten goed en stevig staan, zodat deze niet knakken. Ook is het belangrijk planten en bomen te beschermen tegen vorst. Niet iedere plant overleeft dit. Hiervoor heb je speciale beschermhoezen die je eromheen kan doen. Heb je een plant die ook naar binnen kan? Doe dit dan op tijd dat de overgang van koud naar warm niet te groot is. Hiervan kunnen planten en bomen schrikken, waardoor ze al hun bladeren kunnen verliezen.

Bollen planten
De herfst is de ideale periode voor sommige bloembollen om dan de grond in te gaan. Krokussen, Lelies en Narcissen zijn vroege voorjaarsbloeiers. Deze kun je dus makkelijk nu in de grond stoppen. Doe het in ieder geval voor de eerste nachtvorst.

Snoeien
Voor veel planten is de herfst de ideale periode om ze te snoeien. Vooral fruitbomen, maar ook hagen kun je het beste snoeien in de deze tijd. Snoei de takken niet te kort. Als je dit wel doet kan de vorst makkelijk in de plant of boom trekken, zo gaat hij sneller dood. Bij een heg is dit een ander verhaal. Deze kun je juist even goed aanpakken. Let er wel op als het een jonge heg is dat deze nog een snoeivorm nodig heeft.

tuin winterklaar makenBron: bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

Meubels
Kunststof meubels kunnen het best tegen verschillende weersomstandigheden. Toch is het beter om deze ook te beschermen. Het weer kan erin gaan zitten, of door harde wind kunnen ze kapot gaan. Daarom kun je ze beter goed beschermen, zodat je er langer van kunt genieten. Niet iedereen heeft de ruimte om meubels ergens binnen op te slaan. In dat geval kun je voor beschermhoezen kiezen. Dit zijn hoezen die je bijvoorbeeld over je loungeset, tafel en parasol kunt doen.

Zie ook:

- De leukste poefen voor een bohémien interieur
- 24x prachtige zwarte eettafels die je direct kunt shoppen
- Zo richt jij jouw iets wat kleine badkamer in

 
 
Trends

Trend: orchideeën in huis

geschreven door Maartje
Trend: orchideeën in huis

Orchideeën zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het zijn kleurrijke en vrolijke planten, die je interieur helemaal kunnen opfleuren. Een trend die wij steeds meer op het internet voorbij zien komen, is de orchideeën jungle. Het is zonde dat de orchidee een ondergeschoven kindje is, de tropisc...

meer...