Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zo maak jij jouw eigen kleurenpalet

geschreven door Maartje
Zo maak jij jouw eigen kleurenpalet

De kleuren in je interieur bepalen een groot deel van de stijl en van de sfeer in huis. Het is daarom belangrijk dat je de juiste kleuren kiest. Dit kan nog wel een lastige opgave zijn. Het kan zijn dat je heel veel kleuren mooi vindt of dat je het juist totaal niet weet. Daarom is een kleurenpalet belangrijk voor je gaat beginnen in je huis.

kleurenplanBron: wendyhutterd via HomeDeco Binnenkijken

1. Moodboard maken
Om erachter te komen wat jouw stijl is en welke kleuren je mooi vindt is het handig om eerst een moodboard te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij onze eigen moodboard maker. Wanneer je moodboard klaar is zie je waarschijnlijk wel één of meerdere stijlen en kleuren die eruit springen.

2. Verzamel kleuren
Verzamel de kleuren die uit je moodboard zijn gekomen of die je sowieso in je kleurenpalet wilt verwerken. Het beste is als je deze kleuren ook in het echt kan bekijken. Haal of bestel wat van deze kleurstalen. Zo kun je zien hoe ze in het echt bij elkaar staan en in de ruimte.

kleurenplanBron: thuisinstyling via HomeDeco Binnenkijken

3. Bekijk het in de ruimte
Kleuren kunnen uiteindelijk heel anders zijn in een ruimte dan dat je had verwacht. Het is namelijk ook afhankelijk van de lichtinval. Zorg er dus voor dat je deze kleuren ook eens kan bekijken in de ruimte, misschien vallen er dan toch nog een aantal af.

3. 60-30-10 regel
Dit is eigenlijk wel de belangrijkste regel van het opstellen van een kleurenpalet. De 60-30-10 regel houdt in:
- 60% basiskleur
- 30% steunkleur
- 10% detailkleur
Deze regel zorgt voor rust en eenheid in je interieur. De basiskleur of ook wel de dominante kleur komt het meeste terug. Dit is de kleur die bijvoorbeeld op de muren gaat en misschien wel een groot deel van je meubels. Vervolgens heb je de steunkleur, ook wel de secundaire kleur. Deze zorgt voor contrast. Deze kleur komt ook veel terug in meubels en misschien bij een accentmuur en je gordijnen. En als laatste is de detailkleur. Deze kleur zorgt voor de finishing touch. Dit doe je bijvoorbeeld met accessoires en wat kleine meubels. De detailkleur kun je ook heel makkelijk aanpassen per seizoen bijvoorbeeld.

kleurenplanBron: marloesbareman via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Trend: dit gaan we deze zomer veel zien
- 10x badmatten die wél stylish & mooi zijn
- 20x originele wanddecoratie als eyecatcher

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...