Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Kerst

Zo organiseer je thuis een walking christmas dinner

geschreven door Lynn
Zo organiseer je thuis een walking christmas dinner

Het is alweer bijna kerst en het liefst gaan we dan lekker uiteten met onze familie, vrienden of geliefde. Maar nu kerst steeds dichterbij komt worden ook de coronaregels in ons land aangescherpt. Hier moeten we maar het beste van maken en wij hebben dé oplossing om thuis de leukste kerst te vieren met elkaar. Van een walking dinner heb je misschien wel eens gehoord. Je loopt samen langs verschillende restaurants en bij elke locatie krijg je een lekker hapje en drankje. In deze blog laat ik jullie zien hoe je een walking dinner at home kunt organiseren! Ben je al benieuwd?

Verschillende sferen gebruiken

Omdat we het diner thuis houden kunnen we geen gebruik maken van veel verschillende locaties. Maar het leuke is dat het niet uitmaakt of je in een groot of klein huis woont, want een walking dinner kan overal georganiseerd worden. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van de ruimtes die wel tot je beschikking staan. Je kunt namelijk zo van één ruimte drie verschillende locaties maken. Weet je niet zo goed hoe je dat voor elkaar moet krijgen? Hieronder staan drie leuke en makkelijke voorbeelden die je op weg kunnen helpen!

kleurijke-kersttafel-gedektBron: Stylish_wonen via HomeDeco Binnenkijken

Woonkamer

Begin met een welkomstdrankje en hapje in de woonkamer. Zorg ervoor dat iedereen comfortabel zit en gezellig kan kletsen met elkaar. Om een echte nieuwe locatie te creëren zou je kunnen spelen met kleurlampen. Geef elke ‘locatie’ een andere kleur, zo krijgt de kamer een nieuwe sfeer en voelt het gelijk een stuk gezelliger.

kerstboom-in-de-woonkamerBron: Stylebynik123 via HomeDeco Binnenkijken

Eettafel

Nu gaan we pas echt beginnen. Dek de eettafel mooi op zodat het net lijkt alsof jullie echt in een restaurant zitten. In deze kamer gaan we het hoofdgerecht serveren. Je zou meerdere kleine hoofdgerechten kunnen maken of een lopend buffet voor het echte 'walking dinner effect'. Laat hiervoor iedereen wat lekkers maken en stal al deze gerechten in de keuken uit. Zo kun je zelf kiezen wat je wilt eten en hoef je niet al het werk alleen te doen.

donkere-kerstdiner-tafelBron: Huisjeboompjeboys via HomeDeco Binnenkijken




 

Achtertuin

Om de avond echt af te maken hebben we een derde locatie. Hoe uniek is het om het dessert in de tuin te maken! Stook wat hout op in een buitenhaard of vuurkorf, zodat het lekker warm wordt en niemand het koud hoeft te hebben. Maak een pan hete glühwein en de kids kunnen marshmallows roosteren boven het vuur. Om het nog extra winters te maken kun je hier en daar nog wat plaksneeuw gooien. Nadat iedereen zich helemaal rond heeft gegeten ga je nog een gezellige avondwandeling maken. Blijven jullie liever binnen? Speel dan een paar leuke spellen met elkaar.

vuurkorf-in-tuin-bij-nachtBron: Ingrid-437 via HomeDeco Binnenkijken

Thema-avond

Maak de avond speciaal en geef een thema aan het diner. Je kunt voor een Italiaanse walking dinner gaan of misschien ga jij juist voor een Bohemian thema in de styling. Wees hierin creatief want je kunt kiezen wat jullie maar willen. Wat je ook kan doen is voor elke gang een ander thema kiezen. Je hebt bijvoorbeeld een Italiaans voorgerecht, een Mexicaans hoofdgerecht en een lekkere Duitse Glühwein als dessert. Maak er een avond van om nooit meer te vergeten!

mexicaanse-taco-op-serviesBron: Deborah Rainford

Zie ook:
- 24x De warmste buitenhaarden
- Spotted: dit zijn de trends in servies op dit moment
- 30x De mooiste sfeermakers voor op tafel

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...