Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Zó pak je de grote schoonmaak aan

geschreven door Zuen
Zó pak je de grote schoonmaak aan

Het begin van een nieuw jaar staat in de ban van vernieuwing. Om het nieuwe jaar fris in te gaan kun je er daarom voor kiezen om een grote schoonmaak te houden. Een grote schoonmaak kost vaak tijd, houd hier daarom rekening mee tijdens het inplannen hiervan. Tijdens deze enorme klus weet je soms niet goed waar je moet beginnen. Geen zorgen in deze blog leggen wij uit per kamer wat er gedaan moet worden om zo fris het nieuwe jaar te beginnen.

Essentails voor de grote schoonmaak begint

Slaapkamer

We slapen ruim één derde van ons leven: dat is een hoop. Omdat we een groot deel van ons leven doorbrengen in onze slaapkamer is het slim om de slaapkamer wekelijks schoon te maken en twee á drie keer per jaar een grote schoonmaak. Begin voor de schoonmaak met het openzetten van een raam. Hierdoor komt er frisse lucht in je kamer en waait dit lekker door. Ruim je slaapkamer op, verschoon je bed en stofzuig de kamer. Wanneer je een harde vloer in je slaapkamer hebt, kun je er ook voor kiezen om hierna nog te dweilen. Et voilà, je slaapkamer is weer fris.

foto-slaapkamerBron: Groen_stekje via HomeDeco Binnenkijken

Woonkamer

Vaak bevindt het leven binnen een huis zich in de woonkamer. Het is daarom erg fijn om dit goed schoon te maken. Begin met het opruimen van rondslingerende spullen. Je zult zien dat dit al een groot verschil maakt. Zonder dat je het door hebt, verzamelt je vloerkleed veel stof gedurende een periode. Zorg er daarom voor dat je deze goed schoonmaakt en er met een stofzuiger overheen gaat.

Wanneer je merkt dat je stoffen bank niet meer zo lekker ruikt, kun je dit verhelpen met schoonmaakazijn. Mix één deel schoonmaakazijn samen met één deel water en spray dit met een plantenspuit voorzichtig op je bank. De laatste stap is het stofzuigen van de kamer hierdoor maak je de kamer stofvrij en is hij weer fris voor het nieuwe jaar.

foto-woonkamerBron: Heerlijk_t_huis via HomeDeco Binnenkijken

Badkamer

Het dagelijks bijhouden van je badkamer is het geheim van een schone badkamer. Doordat een badkamer in een korte tijd al gauw vies kan worden, is nu het moment om dit schoon te maken! Begin met het reinigen van het toilet. Wanneer dit gedaan is, kun je beginnen met het ontkalken van de doucheslang, kraan en douchekop door middel van ontkalker. Hierna kun je met een schuursponsje de buitenkant van de douchecabine schoonmaken. Maak vervolgens een sopje en neem de tegels hiermee af. Als laatste neem de spiegel af en maak de wasbak schoon. Dweil eventueel de vloer en je badkamer is weer schoon.

foto-badkamerBron: Thathomepage via HomeDeco Binnenkijken

Keuken

Begin bij het schoonmaken van de keuken uiteraard met een fris schoonmaakdoekje en een vers sopje. Ga alle hoekjes langs, zodat je alles goed schoon hebt. Maak ook tijdens deze schoonmaak de vaatwasser en oven schoon. In de gebruiksaanwijzing staat hoe dit gedaan moet worden. Hierna is het tijd om de koelkast schoon te maken. Dit is een klusje dat vaker wordt overgeslagen, maar het geeft voldoening wanneer het weer gedaan is. Als de keuken weer helemaal schoon is, is het tijd voor de laatste stap: dweilen. Zo, nu is de keuken pas écht schoon.

foto-keukenBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Grote schoonmaak: in 5 stappen je kledingkast opruimen
- Met deze schoonmaaktips bespaar je veel tijd
- Zelf keukenkastjes vervangen doe je zó

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...