Met deze schoonmaaktips bespaar je veel tijd

geschreven door rosa

Met deze schoonmaaktips bespaar je veel tijd

Schoonmaken: het blijft vaak een vervelend klusje waar veel tijd in gaat zitten. Helaas hoort het nou eenmaal bij een huishouden, iedereen wilt immers in een schoon huis wonen.
Helaas kunnen we het klusje niet leuker maken, wel kunnen we ervoor zorgen dat je veel tijd bespaart met het huis schoonmaken én schoonhouden.

1. Zeg maar dag tegen kalk en andere viezigheid in de badkamer

De badkamer is een grote verzamelplaats van zeepresten, schimmels en vooral kalk. Het is dan ook één vervelend en vooral langdurig klusje om dit allemaal schoon te krijgen. Neem daarom de volgende keer als je gaat douchen een fles Antikal of schoonmaakazijn mee. Tijdens het douchten komt er veel stoom vrij, hierdoor komt de viezigheid los. Zodra je klaar bent met douchen, spuit je direct Antikal of schoonmaakazijn op de wanden en douchekop. Vervolgens droog je je af, wacht je een paar minuutjes en je hoeft de douche alleen nog maar even na te spoelen.

Bron: Bjurfors

2. Voorkom nieuwe kalk

Voorkomen is beter dan genezen. Met deze handige en supersnelle tip kun je namelijk kalkaanslag flink verminderen of zelfs helemaal voorkomen!
Het allerbeste is natuurlijk om de douche goed uit te drogen zodra je hier gebruik van hebt gemaakt. Helaas kost dit best wat tijd om 'm écht goed droog te krijgen. Spoel de douchecabine daarom na het douchen af met koud water. Spoel de gehele cabine even na met koud water en je zult zien dat er geen kalk ontstaat. In koud water zit namelijk veel minder kalk dan in warm water.

Bron: Canny

3. Clean As You Go

Deze tip is vanzelfsprekend en toch wordt 'ie regelmatig vergeten. Ruim al-tijd achter je op en laat iets precies hetzelfde achter als hoe je het gevonden hebt. Heb je net een broodje gesmeerd in de keuken? Haal direct een doekje over het aanrecht. Iets kapot laten vallen? Haal de stofzuiger erbij en neem de hele kamer mee. Gemorst tijdens het planten water geven in de vensterbank? Haal alle accessoires uit de vensterbank en ga er gauw met een doekje langs. Na het douchen een vochtige badkamer? Gebruik je handdoek om de vloer gauw te 'dweilen' of de spiegel schoon te maken. Maak na het tandenpoetsen ook altijd de wasbak schoon met een washandje of sponsje. Zo voorkom je dat hier vlekken inkomen van het tandenpoetsen en is 'ie altijd picobello schoon.

Bron: Studio125

4. Bekijk het per ruimte

Wij snappen heel goed dat als je gaat schoonmaken, je het liefst het hele huis in één keer doet. Helaas is dit niet realistisch. Doordat iedereen tegenwoordig een druk bestaan heeft, heb je geen zeeën van tijd om iedere kamer in huis grondig schoon te maken. Ga daarom per ruimte of verdieping aan de slag. Neem bijvoorbeeld als je een ochtendje vrij hebt de hele bovenverdieping onder handen. Doe dit stapsgewijs: eerst zorg je dat alles is opgeruimd en alle troepjes van de vloer zijn, daarna kun je iedere kamer achter elkaar stofzuigen en tot slot kun je er snel met de dweil achteraan.

Bron: Homey oh my

5. In de ochtend kun je al een hoop doen

Een veelgehoord excuus is dat er 's ochtends nergens tijd voor is. Het tegendeel is echter waar, je moet alleen even plannen. Je kunt voordat je onder de douche springt gauw een wasje in de machine gooien. Sommige machines hebben een timer zodat je hem kunt afstellen dat 'ie klaar is op het moment dat je weer thuiskomt. Terwijl je wacht tot de koffie klaar is kun je de vaatwasser uitruimen en nadat je hebt ontbeten haal je razendsnel een doekje over de ontbijttafel/aanrecht.

Bron: Ikea

6. Ruim op voor je gaat slapen

Ruim op voor je naar je bed gaat en werk alvast vooruit. Dit betekend vooral dat je bedenkt of je de kleding van vandaag nogmaals aan kan doen of dat deze de was in moeten. Kan je het nog eens aan? Hang het op een hangertje en laat het luchten voor het raam of hang het direct weer in de kast. Moet het de was in? Gooi het direct in de wasmand. Je kunt dan meteen een wasje in de machine doen zodat je 'm morgenochtend alleen nog hoeft aan te zetten en zet de fles schoonmaakazijn of Antikal alvast in de badkamer.

Bron: Homey oh my

7. Werk zo efficient mogelijk

Door verschillende klusjes 'tegelijkertijd' te doen, gaat het schoonmaken in ene een stuk sneller. Zodra je de keuken aan het schoonmaken bent, kun je schoonmaakmiddel in de toiletpot of de badkamer spuiten. Zo kan het vuil daar mooi losweken en kun je het sopje van de keuken direct voor het toilet gebruiken. Zet terwijl je aan het dweilen of stofzuigen bent de ramen/deuren tegenover elkaar open zodat het lekker kan doorluchten. Als je wasmand uitpuilt, zet dan vóór het schoonmaken een wasje aan en zodra deze klaar is, gooi je er een nieuwe in. Zo blijft de wasmachine doorwerken en hoef je later niet te wachten tot de wasmachine klaar is en je de boel kunt ophangen.

     
Follow us:
   
BlogSociety