Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Tuin10
Planten

Zó schik jij zelf het perfecte boeket

geschreven door Rosa
Zó schik jij zelf het perfecte boeket

Bloemschikken is een kunst an sich. Het ziet er altijd zo simpel uit, maar in werkelijkheid kan het nog knap lastig zijn om een mooi boeket helemaal zelf samen te stellen. Maar met deze tips moet het iedereen lukken!

Begin met het uitkiezen van je favoriete bloemen
Uiteraard is stap één het uitkiezen van jouw favoriete bloemen. Welke bloemen en kleuren vind jij het mooiste? Voorheen was de regel dat je altijd een oneven aantal bloemen in de bos moest doen. Bijvoorbeeld drie rozen gecombineerd met vijf gerbera's en zeven takken groen. Tegenwoordig zijn er geen specifieke regels meer. Wel is het belangrijk om een balans tussen bloemen en groen te maken en te experimenteren met verschillende groottes van de bloemen voor een speels effect.

bloemschikkenBron: Thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Bepaal in welke vaas je de bos zet
Een vaas is natuurlijk heel bepalend voor hoe je de bos schikt. Heb je een smalle vaas? Dan kun je hier geen enorme bos in kwijt. Maar heb je juist een brede vaas of hoge vaas, dan moet je hier natuurlijk ook rekening mee houden. Ook handig om direct rekening met de standplaats van het boeket te houden. Zet je 'm bijvoorbeeld tegen een muur aan, dan kun je de achterkant iets 'platter' maken, zet je 'm op tafel? Dan moeten alle kanten van de bos mooi vol zijn. bloemschikkenBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

Begin met de meest hoge en opvallende bloemen
Om een boeket zo mooi mogelijk uit te laten komen is het belangrijk om met de grootste en opvallendste bloem te beginnen. Dit wordt jouw middelpunt en hier ga je omheen schikken. Zo komen alle bloemen het mooist tot hun recht zonder dat de één de ander de ander overschaduwt. Voor de beginners is het handig om direct in de vaas te werken. De gevorderden kunnen dit in de hand doen. bloemschikkenBron: alleenmaarliefde via HomeDeco Binnenkijken

Werk in cirkels
Werk in een cirkel waarbij je de bloemen rondom in de vaas zet. Dit doe je zodat iedere kant er even mooi uitziet. Dit kun je ook heel handig doen door de vaas iedere keer een stukje te draaien terwijl je de bloemen in de vaas steekt. Zorg ervoor dat je een mooie balans maakt tussen bloemen en groen. Werk in een soort laagjes, dus van binnen naar buiten. Aan de buitenste rand kun je wat bloemen doen die nonchalant over de vaas heen hangen en wat lagere bloemen. Zo zijn deze ook goed zichtbaar. bloemschikkenBron: silkandjute via HomeDeco Binnenkijken

Houd rekening met hoogte en breedte
Bij het bloemschikken is het belangrijk dat je rekening houdt met de hoogte en breedte van het boeket. Een goede maatstaf is dat het boeket zo'n anderhalf keer zo hoog is als de vaas waarin je 'm plaatst. Voor de breedte is niet echt een regel of maatstaf. Draai het boeket (of de vaas), terwijl je bezig bent. Zo zorg je ervoor dat de hoogte en breedte overal hetzelfde is.

droogbloemenBron: Jannieke1 via HomeDeco Binnenkijken

Doe wat jij mooi vindt!
Misschien wel de belangrijkste tip: doe lekker wat jij mooi vindt! Doe dit ook zeker. Uiteindelijk staat het boeket in jouw huis en moet jij 'm prachtig vinden. De tips zijn meer een houvast om zelf aan de slag te gaan.

Ga je toch liever voor kunstbloemen in plaats van echte? Dat snappen wij helemaal! Hier kun je meer lezen over de voordelen van kunstbloemen. Let er wel op, dat je bij kunstbloemen de bloem helemaal openvouwt! Hierdoor lijken ze veel echter én komen ze veel mooier tot hun recht.

droogbloemenBron: noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Inspiratie: zwarte muur met textuur in de slaapkamer
-Klopt er iets niet in je slaapkamer? Deze 6 dingen kunnen de oorzaak zijn
-5x slaapkamers waarbij de monochroom trend is toegepast

Slaapkamer

20 must-have kinderkamer items!

geschreven door Giolina
20 must-have kinderkamer items!

Tover je kamer om tot de perfecte kinderkamer, waar de kids perfect spelletjes kunnen spelen of studeren. Vind jij het ook zo leuk om een prachtige kamer te creëren, dan heb je geluk! Bij ons ben jij aan het juiste adres, bekijk de artikelen hieronder en laat je inspireren voor jouw droomkamer.

meer...