Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Zo style je een lege hoek

geschreven door Maartje
Zo style je een lege hoek

Soms heb je zo'n verloren hoek in huis en heb je geen idee wat je ermee moet doen. Zo'n hoek wordt meestal niet als prioriteit gezien bij het inrichten van een huis. Toch zal het met een kleine make-over een hoop extra sfeer geven in je huis. Je hebt er ook niet veel voor nodig, omdat het maar een klein stukje is in je huis. Denk bij een make-over aan een mooie kleur op de muur of behang, iets van kunst aan de muur, een klein meubelstuk en wat overige accessoires. Nu denk je waarschijnlijk: "Dat staat ongeveer overal in huis waar een muur leeg is", of: "Dat gaat veel te vol worden." Toch zal je zien dat het een hoop doet met de sfeer in huis.

verloren hoekBron: Uit de binnenkijker Marjoleinbouhuijzen

Kleur op de muur
Meestal zijn het korte muren bij een hoek of muren die zorgen voor een afscheiding tussen bepaalde ruimtes. Deze stukjes muur zijn perfect om een mooie opvallende kleur op de muur aan te brengen. Door een kleur op de muur creëer je een hoop warmte en sfeer in je interieur. Kijk natuurlijk wel wat er past bij de rest van je interieur en let op de lichtinval. Heb je gordijnen in die hoek hangen, dan is het ook belangrijk om te kijken of die kleur daarbij past. Probeer het anders eerst uit met een kleurtester, dan kun je goed bekijken of de kleur goed tot zijn recht komt.

verloren hoekBron: Stylizimo

Meubel en accessoires
Welke meubel je precies in deze moeilijke hoek kunt neerzetten, ligt er natuurlijk wel aan hoe groot de hoek is. Tegenwoordig zie je veel vakkenkasten en sidetables voorbij komen. Deze meubels passen perfect in zo'n verloren hoek. Je kunt deze leuk decoreren en je kunt hier eventueel ook overige spullen in kwijt. Wil je nou items kwijt die iets minder mooi zijn om zichtbaar neer te zetten, gebruik dan een mand. Sidetables en vakkenkasten zijn in veel verschillende maten en kleuren te verkrijgen. Heb je dit al genoeg in je huis staan, dan kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een leeshoek te maken met een mooie fauteuil en lamp. Wat het in elk huis eigenlijk wel goed doet, is een plant. En dan nog een laatste keuze, boekenplankjes waar jij jouw mooiste boeken en eventueel prints in lijsten kwijt kan.

Verloren hoekBron: Stylizimo

Zie ook:
- 16 manieren om je planten te etaleren
- Je huis decoreren met bijzondere eyecatchers
- Een sfeervolle zithoek inrichten doe je zo

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...