Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Een sfeervolle zithoek inrichten doe je zo

geschreven door Maartje
Een sfeervolle zithoek inrichten doe je zo

Een zithoek is redelijk essentieel in je huis. Dit is een plek waar jij kan ontspannen, maar waar je ook gezellig samen kunt zijn. Thuis komen van werk en heerlijk kunnen ontspannen in een gezellige zithoek of in hier in het weekend borrelen met vrienden of je familie. Een zithoek is een plek waar jij waarschijnlijk een groot deel van je dag of avond doorbrengt in huis. Maar hoe richt je deze nou gezellig in en waar moet je op letten?

De juiste bank
Het belangrijkste in de hele zithoek is de bank. Dit vormt de basis van jouw zithoek, omdat dit het grootste element is wat erin staat. Kijk eerst wat voor stijl, vorm, type en formaat het meest geschikt is in jouw interieur. Vooral de maat is erg belangrijk, want banken zien er vaak kleiner uit in de winkel dan in jouw huis. En om niet te vergeten, je bank moet natuurlijk ook lekker zitten. Gooi er een paar leuke kussens op en dat gedeelte is helemaal klaar.

ZithoekBron: Charisma

Salontafel
Een salontafel of bijzettafel om je drankje op te zetten wanneer je lekker aan het luieren bent op de bank, is wel handig. Ga voor een grote mooie salontafel tegenover de bank, verschillende kleine tafels of een bijzettafel aan de bank. Je hebt aardig wat keuze. Deze tafels werken ook goed om je leuke woonaccessoires op te zetten.

Vloerkleed
Een mooi vloerkleed in de juiste maat maakt het zitgedeelte meer een geheel en zorgt voor warmte. Zorg ervoor dat het vloerkleed de ruimte juist een geheel maakt en niet totaal anders is dan de rest. Hoe groot moet een vloerkleed nou zijn? Dit mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen, maar om één geheel te creëren, is het het mooist om de voorpootjes van bijvoorbeeld de bank erop te zetten. Ook kan je bij vloerkleden nog letten op hoog- of laagpolige vloerkleden. Hoogpolige vloerkleden hebben een warrige en nonchalante uitstraling en kunnen in een strak interieur voor een mooi contrast zorgen. Laagpolige vloerkleden zorgen voor een iets netter en strakker geheel.

ZithoekBron: Jessica Sara Morris

Verlichting
Verlichting is een belangrijk element in huis en is sfeerbepalend. Er zijn verschillende soorten verlichting waar je rekening mee kunt houden. Voor alle informatie hierover kan je meer lezen in de blog: De leukste sfeerverlichting voor in huis. Bij verlichting kun je denken aan een mooie vloerlamp, een lamp op een tafel of een plafondlamp. In iedere stijl is er wel iets te vinden. Kijk goed naar de stijl en sfeer die jij wilt creëren in je huis.

ZithoekBron: Marjoleinbouhuijzen via HomeDeco binnenkijken

Accessoires
En tot slot niet te vergeten: accessoires. Een interieur kun je nog gezelliger maken door accessoires te plaatsen in huis. Denk hierbij aan gezellige kaarsen, wat trouwens ook een gezellig soort licht geeft. Wat gezellige bloemen of een plantje kan ook neergezet worden. Ik wil wel als tip meegeven om niet te veel op de salontafel neer te zetten, anders kan je jouw drinken niet meer kwijt. De kussens op de bank en een lekker plaid om onder te liggen gelden ook als accessoires. Mix en match, dit geeft een hoop gezelligheid.

Zie ook:
- Trend: spiegels in de vorm van de zon of bloem
- De rommeligste plekjes in huis en hoe ruim je deze op
- Interieurtrend: Planten terrarium

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...