Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Zo style je je slaapkamer deze winter

geschreven door Rosa
Zo style je je slaapkamer deze winter

De winter is de perfecte tijd van het jaar om je huis extra knus te maken. Overal kaarsjes te branden, de open haard mag weer aan en je hoeft je niet te schamen voor alle extra plaids, sierkussens en vachtjes in huis. Heerlijk! Toch wordt de slaapkamer vaak vergeten. Want: je komt er alleen om te slapen. Toch?

Bij HomeDeco denken we daar anders over! Als je je hele huis klaar voor de winter maakt, vergeet dan juist je slaapkamer niet. Dit is namelijk dé plek waar je komt om te relaxen. Dat wil je natuurlijk wel in stijl doen. Daarom hebben wij een aantal tips samengesteld waarmee je de slaapkamer leuk & winters kunt stylen.

Oja, we geven je ook direct een hoop inspiratie.

Flanellen dekbedovertrek

Vind jij het 's nachts vaak koud? Dan is een flanellen dekbedovertrek de perfecte oplossing! Deze voelen namelijk heerlijk zacht en warm aan. En laat je dat nu juist nodig hebben in de winter. Extra leuk: een flanellen dekbedovertrek bepaalt voor een groot deel de sfeer in de slaapkamer. Leuk dus om in de winter voor eentje met een knusse print te gaan.

winterse-slaapkamer Bron: Parachute Home

Sprei

Je kunt een sprei aanschaffen om verschillende redenen. Eentje is dat je je bed te dominant aanwezig vindt in de slaapkamer en je 'm iets minder wilt laten opvallen. De andere reden is precies het tegenovergestelde, namelijk dat je een extra accent op je bed legt. Het grote verschil is, dat als je 'm koopt om je bed te camoufleren, je 'm over je hele bed neerlegt. Als je hem juist aanschaft om een leuk accent toe te voegen, dan leg je 'm niet over het hele bed heen, maar laat je ook nog een stuk van je dekbedovertrek zien.

Wij hebben aan een expert bij Ambianzz Bedding gevraagd waar je op moet letten bij de aanschaf van een sprei.
"Bij een sprei is het belangrijk dat je van te voren goed bedenkt of dat je wilt dat deze volledig je bed bedekt of dat de sprei meer als loper dient. Kijk daarnaast goed of je sprei wel breed genoeg is, minimaal tussen de 2.50 / 2.60 cm breed bij een tweepersoonsbed. Dit is belangrijk omdat je zo zeker weet dat de sprei je hele bed bedekt. Omdat een sprei iets is wat je niet zo snel verwisseld als een dekbedovertrek is het belangrijk dat de sprei tijdloos is en een kleur heeft die makkelijk te combineren valt. Zo weet je zeker dat je sprei goed past bij de verschillende stijlen binnen je kamer."

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: Rose and Ivy

Plaids

Een plaid is toch wel de finishing touch van de slaapkamer. Kies een mooie kleur uit die goed past bij de rest en je hebt niet alleen extra warmte, maar ook extra sfeer gecreëerd. Drapeer de plaid een beetje nonchalant over het voeteneind van het bed voor een casual uitstraling of vouw 'm bijvoorbeeld netjes op. Als je het 's nachts koud krijgt kun je de plaid als extra warmtebron gebruiken. Handig!

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: My Scandinavian Home

Winterse planten

Wat is een ruimte nou zonder planten? Helemaal in de slaapkamer zijn planten een goed idee! Naast dat ze de lucht zuiveren en zuurstof afgeven is het een echte sfeermaker. De planten geven namelijk wat kleur aan de ruimte en maken het direct gezellig.

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: My Scandinavian Home

Fluweel

Deze luxe en warme stof is natuurlijk onmisbaar in de winterse slaapkamer. De stof is heerlijk zacht en straalt warmte uit! Daarnaast is de stof in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Daardoor past fluweel in iedere slaapkamer. Ook maakt het niet zo veel uit welke stijl je in je slaapkamer hebt, omdat fluweel in iedere interieurstijl een mooie toevoeging is.

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: My Scandinavian Home

Inspiratie voor de slaapkamer

Volgens de experts bij Ambianzz zijn in de winter donkere kleuren erg populair maar het is het wel belangrijk dat deze kleuren ook warmte uitstralen. Een aantal kleuren om je kamer mee te stylen kunnen bijvoorbeeld donkergroen, donkerblauw of oudroze zijn. Verder kun je deze kleuren natuurlijk ook terug laten komen in je beddengoed door bijvoorbeeld te kiezen voor iets in Scandinavische stijl met blauw/gele tinten of als je daarnaast iets wilt hebben wat opvalt in je kamer is bijvoorbeeld een sierkussen van nepbont een leuke afwisseling.

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: Fantastic Frank

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: My Scandinavian Home

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: Lindsay Marcella

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: Apartment Therapy

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: Planete Deco

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: Entrance

winterse-slaapkamer-stylingtips Bron: Jacquelyn Clark

Zie ook:
-Tips & Tricks voor een kleine slaapkamer
-Met deze kleine aanpassingen krijgt je slaapkamer een complete makeover
-Binnenkijken: twee prachtige donkere slaapkamers
-3 manieren waarop je je bed kunt stylen

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...