Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Zo versier je een kerstboom in 7 stappen

geschreven door Zuen
Zo versier je een kerstboom in 7 stappen

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar: de kerstbomen kunnen versierd worden. Iedereen herkent het wel; ruzie maken over hoe hij nou precies moet worden gedecoreerd. Omdat wij dit probleem ook herkennen, leggen wij je uit hoe je in 7 stappen dé perfect versierde kerstboom in huis kan hebben.

Stap 1: Het kiezen van een boom

Laten we beginnen bij het begin: het kopen van een boom. Kies je voor een echte naaldboom of ga je toch voor een kunstboom? Beide brengen zowel voor- als nadelen met zich mee. Zo is een nadeel van een echte kerstboom dat het veel naalden verliest, maar het brengt wel een speciaal gevoel met zich mee. Terwijl een kunstboom makkelijk is om op te ruimen, maar misschien niet hetzelfde gevoel geeft als een echte kerstboom. Beide bomen hebben één ding wel gemeen, namelijk: ze moeten beiden versierd worden!

kerstboom-in-woonkamerBron: Marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Stap 2: Verlichting

Voordat je kunt beginnen met versieren moet eerst de doos met kerstspullen uit de kast gehaald worden. Het eerste element dat er in jouw boom komt zijn de lichtjes. Waarschijnlijk zit niemand erop te wachten om die gevormde bal van lichtjes uit elkaar te halen, maar toch zal dit gedaan moeten worden. Verlichting zorgt voor een 'steady base' voor jou kerstboom.

kerstboom-met-verlichtingBron: Arco via HomeDeco Binnenkijken

Stap 3: Slingers

Nadat de verlichting in de boom zit, is het tijd voor de slingers. Bij het ophangen van de slingers is het belangrijk dat je een bepaald patroon aanhoudt, bijvoorbeeld een zigzag patroon. Dit zorgt voor rust en consequentie in de boom.

kerstboom-met-slingerBron: &SUUS


Stap 4: Grote kerstballen en ornamenten

Bij deze stap kan je losgaan met je creativiteit. Hang de leukste, gekste of mooiste ornamenten in jouw kerstboom, om hem zo helemaal eigen te maken. Bij deze stap is het slim om te beginnen met de grotere elementen en kerstballen, zodat je later de ruimtes verder kunt opvullen.

kerstboom-met-versieringBron: Homeyohmy

Stap 5: Decoratie en kleinere kerstballen

Nu de grotere decoratiestukken in de boom hangen is het tijd om de ruimtes op te vullen. Door een beetje te variëren met de versiering krijg je al snel een unieke kerstboom. Maar let op: gebruik niet te veel, dit oogt al gauw druk en onoverzichtelijk.

kerstboom-met-ornamentenBron: petitehaus




 

Stap 6 (optioneel): Hang zoetigheid in de boom

We zijn er bijna; alleen nog wat zoets in de boom. Denk aan zuurstokken of kerstkransjes. Let ook hier op dat je er niet teveel van in de boom hangt. Het blijft natuurlijk wél een kerstboom.

kerstboom-met-versieringBron: craftberrybush

Stap 7: Kers op de taart

Je bent er bijna, maar er moet nog één ding gedaan worden: de piek op de kerstboom. Na het versieren van de kerstboom kan je gedurende deze maand genieten van jouw harde werk en het mooie eindresultaat!

kerstboom-met-versieringBron: ninahendrick

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...