Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Zo verwerk je vintage stukken in je interieur

geschreven door Lynn
Zo verwerk je vintage stukken in je interieur

Wij houden van de combinatie van oude en nieuwe meubels. Het blaast je huis wat leven in en je geeft vintage stukken weer een nieuw doel. Ook is het gebruik van oude meubels een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar aanschaffen. Je kunt er echt een uitje van maken om een dagje jouw favoriete kringloop- of vintagewinkels af te struinen. Is het meubel wel naar je zin, maar de kleur of het materiaal niet? Schuur het op en geef het een lik verf! In deze blog geef ik je tips hoe je deze pareltjes van vintage stukken kunt verwerken in je interieur.

Maak het item naar jouw smaak



vintage-kast-geverfdBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken




 

Belangrijk voor de inrichting in huis is het kleurenpalet. Vaak bestaat deze uit twee basiskleuren en een paar accentkleuren. Wanneer je het vintage item echt in je interieur wil laten blenden kijk je of hij in de basis kleur te vinden (of te schilderen) is. Maar wil je het item echt laten opvallen? Kies dan juist voor een gave accentkleur.

Maar soms is het ook mooi om het item gewoon vintage te houden. Hierbij passen typische vintage kleuren zoals donkergrijs, okergeel en groen. Ze worden mooi aan elkaar verbonden door hout, leer, glas en zwart metaal. Zo kun je allerlei verschillende stijlen door elkaar gebruiken, maar is het door het kleurgebruik toch een kloppend geheel.

vintage-woonkamerBron: Marjoleins_secondhand_interior via HomeDeco Binnenkijken




 

Less is more

Misschien ben je wel zo fan van vintage items dat je er het liefst je hele huis mee inricht. Maar de grote truc is echter dat vintage het best tot zijn recht komt als je het de ruimte geeft. Zo zal die oude naaimachine, platenspeler of vitrinekast veel meer tot zijn recht komen. Door maar een paar vintage stukken te gebruiken zullen deze echt opvallen in je interieur. En je zou ze natuurlijk ook per seizoen kunnen omwisselen of weer een nieuwe kleur geven!

vintage-tijdschriftenrekBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken




 

Beperk je niet tot de woonkamer



keuken-met-vintage-itemsBron: Marjoleins_secondhand_interior via HomeDeco Binnenkijken




 

Als je met vintage aan de slag gaat denken mensen vaak klein en beperken ze zich tot de woonkamer. Maar vintage maakt het hele huis levendig! In de keuken kun je werken met oude tegeltjes of zelliges met een oude houten plank aan de muur. Als je handig bent zou je in de badkamer een oud dressoir kunnen omtoveren tot badkamermeubel. Maar met accessoires zoals een oud krukje voor de handdoek of een zeeppomp werken ook altijd goed.

Een prachtig vintage bed is voor sommige een droom, maar is niet altijd goed voor ons lichaam. Deze bedden zijn vaak te klein en passen niet bij onze comfort wensen. Maar ook in de slaapkamer kun je goed aan de slag met vintage. Een nachtkastje van hout of marmer, een designklassieker als nachtlamp of een vintage spiegel!

badkamer-vintage-badkamermeubelBron: Hoff_van_saar via HomeDeco Binnenkijken




 

Klein maar fijn

Combineer grote vintage stukken, zoals een tafel, met kleinere accessoires. Zo kun je de stijl door het hele huis trekken. Vintage fotolijsten aan de muur, een moderne lamp met vintage lampenkap of een oude vaas met een bos verse bloemen erin. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en zie nieuw leven in oude spullen. Door vintage in je huis te gebruiken heb je een unieke woonstijl die niemand anders ook heeft 😉.

bijzettafel-vintage-kruk-winkelmandjeBron: Huizemus via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Inspiratie: vintage look in je interieur
- Kinderkamer-trend: vintage versus retro
- 5 redenen waarom kunstplanten in jouw interieur horen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...