Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

5 redenen waarom kunstplanten in jouw interieur horen

geschreven door Lynn
5 redenen waarom kunstplanten in jouw interieur horen

Heb je geen groene vingers? Of gewoonweg geen zin of tijd om een plant te verzorgen? Dan is een kunstplant misschien wel de ideale oplossing voor jou! Groen in je interieur geeft een fris gevoel in huis, maar dat is lastig te realiseren als je plant de hele tijd doodgaat. Naar een kunstplant hoef je niet om te kijken en hij staat er altijd mooi bij. Benieuwt wat een kunstplant nog meer voor jouw interieur kan doen?

Bekijk hier onze hele collectie aan kunstplanten!

Ook op donkere plekken kun je hem kwijt

Echte planten hebben zonlicht nodig om te blijven leven en te kunnen groeien. Op sommige plekken in huis zou je graag een plant willen, maar is het net te donker voor de plant om te overleven. Voor deze donkere plekjes is een kunstplant ideaal. Zet een paar kleine nepplantjes in de badkamer zonder ramen of een grote eyecatcher kunstplant in die ene donkere hoek.

plant-badkamerBron: Decopots via HomeDeco Binnenkijken




 

Nul onderhoud

Naast dat je hem misschien af en toe een beetje afstoft heb je nul onderhoud aan een kunstplant. Het maakt niet uit of ze in de zon staan of naast een kachel die wel of niet staat te loeien. Je hoeft ze geen water te geven of te Googelen als ze gekke plekjes op de bladeren krijgen. Ideaal voor als je er achter komt om je plant water te geven wanneer die al klaar is voor de groen bak.

Daarnaast groeien ze ook niet dus je hoeft ze nooit te snoeien of te verpotten. Net als planten zijn het wel echte stofvangers. Maar als af en toe even stoffen het enige is…

kunstplant-groen-planttafeltjeBron: Mica Decorations




 

Net echt of te nep?

Kunstplanten zijn echter dan ooit en sommige zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Nepplanten komen in allerlei soorten en maten voor, en hier zitten ook weer verschillende prijskaartjes aan. Een goedkopere plant zal er wat minder echt uitzien dan wanneer je wat dieper in je buidel tast.

Nu denk je misschien dat het een hele grote uitgave is. Maar een kunstplant is een investering die zelfs jou kan overleven. Waarschijnlijk hebben je echte planten bij elkaar ook een fortuin gekost, en zij liggen nu in de groenbak. Dan nog niet te praten over al het onderhoud, plantenvoeding, nieuwe bloempotten etc. Een kunstplant is de investering waard.

meerdere-kunstplantenBron: Mica Decorations




 

Huisdier proof

Hebben jouw huisdieren soms ook zin in een hapje plant? Dit kan erg gevaarlijk voor ze zijn want er zijn talloze planten giftig voor honden en katten. Misschien ben je zelf ook wel allergisch voor bepaalde planten. Dan kun je beter safe spelen met een paar mooie kunstplanten. Ook handig wanneer je huisdieren regelmatig aan de haal gaan met de aarde uit de pot. Zo tackel je dit probleem ook direct.

hond-plant-woonkamerBron: Pjoosten71 via HomeDeco Binnenkijken




 

(Kunst)planten geven je een geluksgevoel

Naast dat kunstplanten een gezellige sfeer aan je huis geven zijn ze ook nog eens goed voor je mentale gezondheid. Slechts 10 minuten naar planten kijken heeft al een positief effect voor je humeur. De groene kleur zorgt voor ontspanning en optimisme, werkt rustgevend en laat het stressgevoel dalen. Als je een kunstplant neerzet, is het meteen een stuk gezelliger. Het staat fleurig en maakt van je huis echt een thuis. Je wordt er gelukkiger van!

kunstplant-woonkamer-eyecatcherBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Brand we Love: het Spaanse merk Kave Home
- 7 kleine badkamerstyling-foutjes waardoor je badkamer veel goedkoper oogt
- De mooiste kunstplanten met bijpassende pot

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...