Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Kleur toevoegen in je interieur

Kleur toevoegen in je interieur

Hoewel een neutrale woonkamer ook heel stylish kan zijn, is kleur toevoegen toch geen slecht idee. Kleur brengt levendigheid in huis en dat is precies wat we nodig hebben in deze ingewikkelde tijden. Ik leg je uit hoe je langzaam en op verschillende manieren kleur kunt toevoegen in je interieur. Benieuwd hoe? Lees dan verder!

Kleur en haar betekenissen

Voor je begint met het kiezen van een kleur is het misschien leuk om te weten welk effect deze zal hebben. Kleuren hebben invloed op jouw stemming, en hoe meer of feller de kleur, hoe sterker de invloed.

  • Rood: geeft energie en motivatie
  • Roze: werkt ontspannend, is romantisch
  • Blauw: creëert rust, werkt productief
  • Groen: voor een balans, straalt kalmte uit
  • Geel: wekt vrolijkheid en optimisme
  • Paars: straalt luxe uit, activeert creativiteit
  • Oranje: zorgt voor warmte en speelsheid

Experimenteer met sierkussens

Heb je nog geen kleur in huis en wil je langzaam beginnen? Leg dan eerst sierkussens in één of verschillende kleuren neer. Je zult zien dat het meteen effect heeft op de sfeer en bovendien zijn kussens makkelijk te vervangen. Mocht de kleur niet bevallen, dan kun je deze gemakkelijk omruilen met een andere. Het is een relatief goedkope manier om te experimenteren met kleur!

woonkamer-met-oranje-sierkussensBron: Decofavo via HomeDeco Binnenkijken

Ton sur ton

Heb je een kleur gevonden die je graag zou willen toevoegen in jouw interieur? Probeer de techniek 'ton sur ton' dan eens uit. Je kiest één kleur, maar in verschillende tinten. Leg bijvoorbeeld drie kussens op de bank, in drie verschillende tinten groen. Daarnaast een plant, donkergroene waxinelichthouders op je salontafel en verf als je het aandurft zelfs een accentmuur lichtgroen. Op deze manier houd je het veilig door slechts één kleur toe te voegen, maar zal het effect van de kleur toch sterk zijn.

woonkamer-met-roze-tintenBron: Interiorbylin via HomeDeco Binnenkijken

60-30-10 regel

Interieurdesigners gebruiken deze regel vaak. Je kiest drie kleuren die je wilt gebruiken in je interieur. 60% vormt de basiskleur, zoals gordijnen en muren. 30% wordt de tweede kleur, denk aan meubels en wanddecoratie. Tot slot wordt 10% kleur gebruikt voor accessoires. Het is een richtlijn, maar wellicht kun je hier mee aan de slag gaan!

Vervang je accessoires, laat meubels staan

Je kunt ervoor kiezen om grote meubels in neutrale kleuren te laten staan. Ga dan vooral lekker los met alle accessoires eromheen. Zijn jouw bijzettafeltjes nog grijs? De creatievelingen onder ons kunnen ervoor kiezen deze te verven of spuiten in een andere kleur. Je kunt ze natuurlijk ook vervangen door nieuwe bijzettafels. Wissel de plaatjes in je fotolijsten om tot mooie posters in blauw of roze. Vervang lampenkappen en plaats een vloerkleed in de kleur die jij in huis wilt. Zolang de grote meubels en accenten in huis neutraal blijven zal de kleurbalans in evenwicht zijn.

interieur-met-neutrale-meubels-en-groene-accessoiresBron: Huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Vervang meubels, laat je accessoires staan

Zit je al langer te twijfelen om een nieuwe bank aan te schaffen? Of zijn jouw eetkamerstoelen nu echt aan vervanging toe? Dan is dit de perfecte kans om meer kleur toe te voegen! Velvet banken zijn helemaal in en ook de kleur van stoelen kunnen niet gek genoeg. Het zijn toonaangevende elementen in huis en deze zullen meteen sfeer toevoegen.

gekleurde-bankBron: Huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Verf de muur (half)

Muren vormen de basis van je huis. Een gekleurde muur doet dan ook wonderen voor de sfeer in huis. Twijfel je of de kleur te aanwezig zal zijn wanneer je een accentmuur wilt? Verf hem dan half! Regelmatig zien we kleurvakken op de muur bij onze Binnenkijkers. Het is stylish, strak en geeft de ruimte precies genoeg sfeer. Of je de muur nu half wilt verven, in een cirkel, vierkant of in een driehoek: we zijn het allemaal al tegen gekomen en niets is gek genoeg. Doen dus!

halve-muur-geverfdBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- De kleur groen toevoegen in je keuken
- 7x prachtige interieurs met de trendkleur steenrood
- 5x Binnenkijkers met roze meubels

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...