Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Kerst

Zonder kerstboom toch een kerstsfeer in huis creëren

geschreven door Maartje
Zonder kerstboom toch een kerstsfeer in huis creëren

Geen plek voor een kerstboom in huis? Door je enthousiaste huisdier valt de kerstboom om of een andere reden om geen kerstboom in huis te nemen, maar je wilt toch een kerstsfeer thuis? Ik geef jou wat leuke tips om toch deze sfeer in huis te creëren.

kerst zonder kerstboom
Bron: The Nester

Räder Lichthuisje Mini
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Porseleinen kerstboompjes of huisjes
Tegenwoordig zie je leuke kerstboompjes of huisjes gemaakt van porselein of keramiek. Sommige zonder licht of opening waar je een kaarsje in kunt zetten en sommige met. Zet deze op een kastje, tafel of bij je andere decoratiespullen op een blad. Hiermee haal je toch een gezellige kerstsfeer in huis.

Textielposter
Hang een leuke textielposter aan de muur met winterse sferen erop, denk hierbij aan een kerstboom, rendier of andere winterse plaatjes. Hiermee haal je toch een beetje de kerst of de winter in huis.

kerst zonder kerstboom Bron: DesignClaud

Dennentak in een vaas
Haal een dennentak en zet deze in een vaas. Hang hieraan je leukste kerstversiering. Denk hierbij aan leuke kerstballen, lichtjes of slingers. Heerlijk om deze dennengeur in huis te hebben toch?

Krans
Maak zelf een krans of koop er eentje. Dit kan van dennentakken zijn, maar ook van hout of andere materialen. Je ziet ze in alle kleuren en maten. Deze kan je ophangen aan de deur, aan een muur of gewoon neerzetten op een dressoir. De krans kan je laten zoals hij is of versieren met kerstballen en lichtjes.

kerst zonder kerstboom
Bron: Rodgerjennings.org

Kerstballen
Heb je op de tafel een leuk blad staan met kaarsen? Decoreer deze met wat mooie kerstballen. Hierbij kan je ook de eerder genoemde kerstboompjes of huisjes neerzetten, of wat andere kerstdecoratie. Ook kan je de kerstballen in een pot of vaas doen.

Kerstlichtjes zonder kerstboom
Het gezelligste aan de kerstsfeer in huis zijn natuurlijk de lichtjes in de boom. Maar bij gebrek aan een kerstboom kan je deze gewoon kwijt in je huis. Hang ze op in de krans, aan de muur, langs de deur, langs de trap of doe ze in een pot of vaas, bijvoorbeeld in de vaas of pot waar ook de kerstballen in zitten.

Bron hoofdfoto: Thehomestoriesnl

Zie ook:
- De grappigste ornamenten om in je kerstboom te hangen
- zo creeër je een industriële kerststijl in huis
- 10x inspiratie voor een Scandinavische kerstsfeer

 
 
Slaapkamer

4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

geschreven door Julia
4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

Donkere kleuren passen perfect bij de winter. Ze zijn super sfeervol en zorgen voor een gevoel van geborgenheid. De slaapkamer is heel geschikt voor donkere tinten. Ben jij van plan een donkere kleur in de slaapkamer aan te brengen, maar ben je er nog niet helemaal over uit we...

meer...