Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

10 belangrijke stylingtips die iedere kamer beter maken

geschreven door Rosa
10 belangrijke stylingtips die iedere kamer beter maken

Sommige mensen vinden het heel makkelijk om een ruimte op een fantastische manier in te richten, terwijl anderen hier veel meer moeite mee hebben. Er zijn ook geen keiharde regels die altijd, op iedere situatie gelden. Wél zijn er een aantal tips die altijd werken.

1. Geef je meubilair wat ruimte

We zien het heel vaak dat veel meubilair naast elkaar gepropt staat. Als je je meubilair wat ruimte geeft, staat dit veel ruimtelijker komt het niet 'hokkerig' over. Door je meubilair ietsje uit elkaar te zetten lijkt de kamer ook direct een stuk groter.


Bron: Apartment Therapy

2. Kies de verfkleur als laatste

Veel mensen willen eerst een kleurtje op de muur en dan pas hun meubels uitzoeken. Helaas is dit vaak niet handig. Doordat je duizenden verschillende kleuren, tinten en afwerkingen verf hebt, kun je je verf makkelijker aanpassen op je meubels dan andersom. Het zou eeuwig zonde zijn als je net je hele huis hebt geverfd, en er dan achterkomt dat de kleur vloekt met je meubels. Kies daarom eerst de kleur van je meubels en dan pas van de verf. Donkerblauw in je interieur
Bron: Alexander White

3. Hang je kunst op de juiste hoogte

Musea hangen hun kunst allemaal op ooghoogte, jij zou precies hetzelfde moeten doen. Het is heel verleidelijk om in een ruimte met een hoog plafond de kunst iets hoger op te hangen, maar denk eraan: projecteer je kunst op de mensen, niet op het gebouw. Zorg er dus voor dat het midden van een kunstwerk op ooghoogte hangt voor het mooiste resultaat.
Bron: Planete-deco

4. Weet hoe een vloerkleed geplaatst moet worden

Het is erg lastig om te bepalen hoe je je vloerkleed moet plaatsen. Er zijn drie manieren om je vloerkleed te plaatsen:

Al het meubilair op je vloerkleed : hier is je vloerkleed groot genoeg om al je meubilair erop te plaatsen. Hier geldt dan ook the bigger the better. Deze manier heeft een luxe uitstraling. Denk er wel aan dat je naast het vloerkleed nog voldoende 'kale' vloer overhoudt.

Al je meubilair van je vloerkleed af: als je een kleine woonkamer hebt, kun je het beste voor een kleiner vloerkleed gaan en al je meubels van het vloerkleed af plaatsen.

Alleen de pootjes erop: bij deze manier plaats je alleen de voorste pootjes van je meubilair op het vloerkleed. Zo vloeit het gehele interieur mooi samen.


Bron: Sean Litchgield

5. Maak je interieur niet teveel in dezelfde stijl

Als mensen een stijl hebben bedacht voor hun interieur, kunnen ze hier snel in doorslaan. Pas op dat jou dit niet overkomt. Als je bijvoorbeeld voor een landelijke stijl hebt gekozen, mag er heus wel ergens een industriële lamp of minimalistisch kunstwerk staan. Als je teveel doorslaat in een bepaalde stijl, verliest het huis z'n karakter en wordt het snel te druk.


Bron: Roomed

Madam Stolz lichtsnoer zwart in-en-outdoor L:900
Prijs onbekend

HK-living IJslands schapenvacht grijs
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

6. Maak een eyecatcher

Het is altijd fijn als een huis een eyecatcher heeft. Dit kan een schilderij zijn, maar ook een open haard of een opvallende bank. Door één eyecatcher toe te voegen krijgt je interieur karakter en ontstaat er meer rust doordat je oog naar één bepaald ding wordt getrokken.
Bron: Bloglovin'

7. Als iets niet werkt, dan werkt het niet

Deze tip kan vrij moeilijk zijn omdat hier vaak emotionele waarde bij betrokken is. Als je een stuk meubilair erft, wil je deze graag in je interieur verwerken. Het is tenslotte van een geliefde geweest. We zien het te vaak dat er wanhopig geprobeerd wordt om dit item in de woonkamer te plaatsen, terwijl het qua stijl, grootte of materiaal totaal niet in de rest van het interieur mengt. Je kunt er dan voor kiezen om het erfstuk in een andere ruimte te plaatsen of een likje verf te geven. Mocht dit allemaal echt niet lukken, dan kun je er misschien iemand anders nog blij mee maken. Bron: Home beautiful

8. Houd rekening met de ruimte die je hebt

Een item kan nog zo mooi zijn in de winkel, maar dit kan in jouw huis te groot zijn of juist te klein zijn waardoor het helemaal wegvalt. Houdt dus rekening met de ruimte die je hebt. Als je bijvoorbeeld een hele grote woonkamer hebt, is het zonde om één tweepersoonsbank neer te zetten.

Bron: 79 Ideas

9. Gebruik verschillende lichtbronnen

Door 'laagjes' van licht te maken wordt je huis veel huiselijker. De basis in een interieur zijn vaak spotjes, vul deze spotjes aan met hanglampen, tafellampen en kaarsen. Zet ook op de spotjes en hanglampen een dimmer, voor zover dat mogelijk is. Zo wordt het een stuk gezelliger en hoef je niet altijd in het felle licht van de spotjes te zitten.
Bron: AD Magazine

10. Houd het persoonlijk

Persoonlijkheid maakt iedere ruimte beter. Maak hier dus gebruik van. Je kunt mooie foto's ophangen, een zelfgemaakt schilderij of een item uit een land dat speciaal voor jou is. Als je interieur geen persoonlijke touch heeft, zal het ook niet snel als jouw interieur gaan voelen. Creëer dus een ruimte waar jij je goed bij voelt.

Sumba Stone Man - Natural - S
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Light&Living Windlicht set Naxos naturel 60 x Ø35
Prijs onbekend

Zie ook:
-Binnenkijken in het lichte interieur van Mamalotje
-Binnenkijken in een klein Zweeds huis met een zwart-witte basis
-Binnenkijken in dit piepkleine, maar prachtig ingerichte appartement

 
 

Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

geschreven door Mara
Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

Ook zo dol op interieur en verander je vaak graag je inrichting? Met onderstaande tips vertellen wij je de ins & outs om geld te besparen tijdens het online shoppen van je interieur. Handig!Sfeerfoto: HuisjeinDrenthe via HomeDeco Binnenkijken Houd acties en deals in de gat...

meer...