Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Met deze tips richt je een kleine woonkamer het beste in

geschreven door Lynn
Met deze tips richt je een kleine woonkamer het beste in

Heb je een kleine woonkamer of woon je in een studio? Dan kan het soms best lastig zijn om deze ruimte in te richten. Je wilt een grote loungeplek, maar bent bang dat dit alle ruimte inneemt. En waar moet je al je spullen laten? Er zijn verschillende manier om een kleine ruimte optisch groter te laten lijken. Daarnaast deel ik in deze blog ook wat handige tips om een kleine woonkamer in te richten.

Spiegeltje aan de wand

Een van de belangrijkste trucjes voor kleine ruimtes: het gebruik van spiegels. Door de spiegeling van de ruimte lijkt het twee keer zo groot en dat is natuurlijk precies wat je wilt. Ook weerkaatst de spiegel licht waardoor de kamer lichter lijkt. Dit zal allemaal helpen om jouw knusse plekje een ruimtelijker gevoel te geven.

rechthoekige-gouden-spiegelBron: Thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken




 

Meubels met opbergruimte

Omdat je in een kleine ruimte vaak niet veel ruimte hebt voor veel kasten kijken we naar andere oplossingen. Je hebt tegenwoordig allerlei meubels met opbergruimte. Zoals een poef waar je allemaal spullen in kunt stoppen en een bank waar een lade onder verstopt zit.

Met de kasten die je wel gebruikt is het handig om de hoogte zo veel mogelijk te benutten. Want een lage kast is leuk, maar zonde van de ruimte die je niet kunt gebruiken.

groene-muur-konijnen-poster-woonkamerBron: Brittdor via HomeDeco Binnenkijken




 

Zoek het juiste formaat meubels

Dat je in een kleine ruimte alleen maar kleine meubels moet neerzetten is niet waar. Het gaat erom dat je balans vindt en prioriteiten stelt in je leef behoeftes. Houdt je meer van op de bank chillen dan uren aan tafel zitten? Kies dan een grotere bank en een kleine (uitschuifbare) tafel. Maak juist wel gebruik van een groot vloerkleed; zo creëer je een groot focus punt die de ruimte optisch groter laat lijken.

perzik-kleurige-bank-velvet-woonkamerBron: Hannekejohanna via HomeDeco Binnenkijken

Maak gebruik van lege hoeken

Als je weinig ruimte hebt is je eerste gedachte om elke hoek nuttig te maken en wat neer te zetten. Maar veel mensen weten niet dat dit juist voor het tegenovergestelde effect zorgt. Door elke hoek vol te zetten maak je het interieur onrustig. Het is daarom belangrijk om sommige hoeken gewoon leeg te laten voor meer ruimte. Je zou in deze hoek wel kunnen werken met wandplanken voor extra opbergruimte.

Kijk ook of je bepaalde dingen kunt ophangen, in plaats van op de grond zetten. Als je je tv ophangt, heb je geen tv-meubel meer nodig. Of bevestig een wandplank aan de wand waar je planten op neerzet. Zo houd je de vloer wat meer vrij. Tip van de dag: Houdt een klein stukje ruimte tussen de meubels en de muur voor een open gevoel.

wandplanken-lig-fauteuilBron: Thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

Gebruik juist wél kleur

Je zou denken dat wit de beste keuze is voor een kleine ruimte, maar dat is een denkfout. Je kunt gerust een mooie statement kleur aanbrengen op de wand(en). Om wat meer rust te behouden kun je met kleurvlakken werken, er voor kiezen om maar 1 wand te verven of overal met lichte kleuren aan de slag gaan. Ook houdt je rekening met factoren als de hoeveelheid daglicht in de kamer en de kleur van de vloer.

licht-groene-muur-woonkamerBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken

Ga voor transparante meubels

Logge, lompe meubels kunnen in een klein interieur nóg grootser lijken en daardoor totaal misplaatst ogen. Ga daarom liever voor slanke of transparante meubels, zoals een salontafel met glazen blad, een bank, kast of tafel op hoge dunne pootjes en een fauteuil van rotan. Op die manier behoud je meer ‘lucht’ in de woonkamer.

transparante-salontafel-rotan-fauteuilBron: Marloes127 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Zo laat je jouw keuken en woonkamer in elkaar overlopen
- Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor je thuiskantoor
- 6x valkuilen bij het inrichten van een kleine woonkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...