Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

6x valkuilen bij het inrichten van een kleine woonkamer

6x valkuilen bij het inrichten van een kleine woonkamer

Het inrichten van een kleine woonkamer kan behoorlijk lastig zijn. Hoe krijg je alle meubels en accessoires in die kleine ruimte en laat je het er ook nog goed uitzien? Om je een handje te helpen zet ik in deze blog zes valkuilen op een rij. Hiermee kom je al een heel eind met de inrichting!

1. Opbergruimte niet benutten

In een kleine ruimte moet je creatief omgaan met de opbergruimte. Veel mensen zien kansen over het hoofd. Zorg ervoor dat de opbergkast zo hoog mogelijk is of zet hier manden op. Zoek naar meubels die opbergruimte bevatten, zoals een poef met opbergruimte.

2. Verkeerd formaat meubels

Bij een kleine woonkamer is het extra belangrijk om goed op de maten van de meubels te letten voordat je deze aanschaft. Je moet zeker weten dat ze in de ruimte passen qua grootte. Maar niet alleen te grote meubels zijn een valkuil, te kleine meubels zijn dit net zo goed. Je wilt bijvoorbeeld met een opbergkast het liefst zoveel mogelijk te hoogte in gaan. Een lage kast is zonde. Ga ook liever voor een groot vloerkleed dan een te kleine variant. Zo creëer je een focuspunt en dit zal de ruimte optisch vergroten.

kleine woonkamerBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

3. Geen kleur durven gebruiken

Veel mensen denken dat wit de beste keuze is voor een kleine ruimte, maar dat is een denkfout. Je kunt gerust een mooie statement-kleur aanbrengen op de wand(en). Welke kleur het beste in jouw kleine woonkamer past, hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld de hoeveelheid daglicht in je woonkamer of de kleur van de vloer.

kleine woonkamerBron: planete-deco

4. Elke lege hoek gebruiken

Zie je elke lege hoek in de woonkamer als de perfecte kans om nog iets kwijt te kunnen? Je moet natuurlijk optimaal gebruikmaken van de ruimte, maar dat betekent niet dat je alles vol moet zetten. Wanneer je dit doet creëer je namelijk een heel onrustig interieur. Zorg ervoor dat er nog een aantal lege plekken zijn. Kijk ook of je bepaalde dingen kunt ophangen, in plaats van op de grond zetten. Als je je tv ophangt, heb je geen tv-meubel meer nodig, of bevestig een wandplank aan de wand waar je je planten op neerzet. Zo houd je de vloer wat meer vrij.

5. Spiegels vergeten

Ze zijn onmisbaar in een kleine ruimte. Spiegels weerkaatsen het licht en laten hierdoor je kleine woonkamer groter lijken. Wees niet bang om een grote spiegel in je woonkamer te verwerken. Je zult merken dat je er veel profijt van hebt. Als je een laag plafond hebt, kun je het beste een smalle hoge spiegel ophangen of neerzetten.

kleine woonkamerBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

6. Gordijnen vermijden

Wil je geen gordijnen omdat je bang bent dat je dan nog minder ruimte hebt? Het is beter om ze toch op te hangen. Lange gordijnen die van het plafond tot de vloer gaan zullen je kleine woonkamer hoger en dus groter laten lijken. Ga het liefst voor lichte gordijnen, dus geen zware, dikke stoffen. Anders wordt het daglicht geblokkeerd.

kleine woonkamerBron: cocolapinedesign

Zie ook:
-Met deze slimme trucs laat je het plafond hoger lijken
-Zo richt jij jouw iets wat kleine badkamer in
-Zo maak je optimaal gebruik van een kleine keuken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...