Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Zo laat je jouw keuken en woonkamer in elkaar overlopen

geschreven door Zara
 Zo laat je jouw keuken en woonkamer in elkaar overlopen

Vroeger waren alle ruimtes verschillende kamers. In de ene kamer lag een blauwe vloerbedekking en in de andere kamer een grijze. Dat zie je nu weinig meer voorkomen. Iedereen wil een interieur dat een geheel vormt. Het fijnste is natuurlijk om een hele open ruimte te hebben. Zo kun je (bijna) overal met elkaar in contact blijven. Daarom geef ik je tips over hoe je de keuken bij de woonkamer kunt betrekken.

Verbindende factor

De vloer is een belangrijke basis voor het betrekken van de keuken bij de woonkamer. Zorg dus dat de verschillende ruimtes een geheel worden. Door één soort vloer te laten leggen over de gehele verdieping, creëert dat direct een hoop rust in huis en hierdoor worden ook de ruimtes met elkaar verbonden.

Keuken en eetkamer met gietvloerBron: Landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken




 

Het kleurenpalet

Een vaak genoemde tip, maar we blijven het zeggen; kleurgebruik. Kleurgebruik is enorm belangrijk om de samenhang van je interieur te beïnvloeden. Kies voor een accentmuur. Met een accentmuur zorg je namelijk voor samenhang in het interieur, omdat de muur een focuspunt wordt. Combineer dit met meubels en accessoires uit hetzelfde kleurenpalet om het effect te versterken. Zo verbind je letterlijk de ruimtes en de meubels met elkaar.

Keuken met roze accentmuurBron: Suzannebouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken


zelliges natural (per sqm.)
Household Hardware

 

Functie van de ruimte

Probeer de verschillende delen in de ruimte een eigen functie te geven, zo zorg je voor verdeeldheid in de kamer. Die verdeeldheid kun je creëeren door specifieke meubels te plaatsen. Meubels zodat je duidelijk kunt zien welke functie dat deel heeft, zoals een bank. Je kunt meteen zien dat je op die plek kunt chillen.

Houten keuken met zwarte detailsBron: Henriettekok via HomeDeco Binnenkijken



 

Toch kunnen afscheiden?

Zo’n woonkamer en keuken in één ruimte is hartstikke gezellig en praktisch, maar soms wil je je toch een beetje kunnen afzonderen. Door te kiezen voor een halfopen keuken met een kookeiland of bijvoorbeeld een halve muur. Zo blijven de 2 delen een geheel en behouden ze toch allebei hun eigen functie. Ook de woonkamer en de eetkamer kun je van elkaar scheiden, door een glazen wand tussen de twee delen te plaatsen, worden het 2 verschillende delen in één ruimte.

Keuken met kookeiland en hoogteverschillenBron: Nicole-484 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Een gietvloer warm over laten komen
- Manieren om je huis eigen te maken
- Zo kies je de juiste kleur op de muur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...