Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zo kies je de juiste kleur op de muur

geschreven door Zara
Zo kies je de juiste kleur op de muur

De eerste en meest lastige vraag die je jezelf stelt bij de inrichting van je huis: welke kleur komt er op de muur? Meestal kiezen we voor wit, omdat dat een van de veiligste opties is. Eigenlijk is dat best zonde, want zo’n kleur kan je gehele interieur een boost geven. Er zijn wellicht meerdere muurkleuren die bij jou passen, het is alleen de uitdaging om erachter te komen welke kleuren dat zijn. Wij gaan jou in deze blog helpen met het kiezen van jouw muurkleur!

Het natuurlijke licht

Inzicht in het natuurlijke licht is een goed beginpunt. Het licht dat in jouw huis valt, heeft de grootste invloed op hoe de kleur wordt waargenomen. De hoeveelheid licht die een ruimte krijgt, kan de weergave van kleuren veranderen. Het is dus ook goed om na te gaan of de ruimte op het noorden, oosten, zuiden of westen ligt. Ligt de ruimte op het zuiden? Dan heb je veel warme lichtinval. Ligt de ruimte op het noorden, dan is de lichtinval vooral koel. Daartussenin heb je nog oost met frisse lichtinval en west met lage en warme lichtinval.

Lichte woonkamer met lichtinvalBron: Nikyaliezen via HomeDeco Binnenkijken

Combineren met kleuren die er al zijn

Het is belangrijk om te kijken welke kleuren je meubels hebben die al in de ruimte staan. Een ruimte kan een hele andere sfeer geven als jouw muur donkerblauw is en alle meubels groen, terwijl je die sfeer misschien helemaal niet wilt. Een tip van het huis: stel een kleurenpalet samen, zo zie je gelijk of het bij elkaar past.

Slaapkamer met zwarte muur en rode stipBron: Landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken

Kleuren testen

Zodra je een keuze hebt gemaakt voor bepaalde kleuren, is het belangrijk om deze goed te testen. Neem alle verfstalen mee naar huis, en test de stalen op verschillende tijdstippen van de dag. Zo ben je nog zekerder over hoe de kleur eruitziet. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de kleur goed matched met de rest van de inrichting en is het handig om de verfstalen te vergelijken met kleuren die je al in de ruimte hebt, zoals met de bank bijvoorbeeld. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om niet je hele muur te schilderen, maar slechts een deel van je muur. Werk bijvoorbeeld met kleurvakken of cirkels.

Werkplek met middenstuk muur geschilderdBron: Jotte_styling via HomeDeco Binnenkijken

Verschillende kleuren in verschillende kamers

Een muurkleur kan mooi zijn in de ene ruimte, terwijl het een minder goed idee kan zijn in de andere ruimte. Je kunt dus gerust voor verschillende kleuren in verschillende kamers kiezen. Het is wel verstandig om in een soortgelijk kleurenpalet te blijven. Zo heb je toch afwisseling, maar past het allemaal wel bij elkaar. Ook kun je één muur met twee verschillende kleuren schilderen, zo lijkt het alsof je twee ruimtes in één hebt.

Kinderkamer met twee kleuren op de muurBron: Corienbeimers via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- De populairste kleuren van dit moment
- Zo combineer je pasteltinten in je interieur
- Zo voeg je kleur toe in je interieur

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...