Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

4 manieren om tropisch behang toe te passen in de slaapkamer

geschreven door Julia
4 manieren om tropisch behang toe te passen in de slaapkamer

In 2018 zagen we al steeds meer tropische behangetjes opduiken in de slaapkamer, en in 2019 blijven we deze trend zeker zien. Er zijn allerlei soorten tropisch behang te krijgen. Zo kun je gaan voor fotobehang van een jungle of regenwoud, behang met bladeren, vogels, vlinders, bloemen of palmbomen. Je kunt het zo uitbundig maken als je zelf wilt. Wanneer je tropisch behang wilt aanbrengen in de slaapkamer, heb je een aantal opties. Hieronder laat ik vier manieren zien hoe je dit kunt toepassen in de slaapkamer.

Helft van de muur behangen
Als je lambrisering in de slaapkamer hebt, of een half muurtje achter je bed, is het een goede optie om de bovenste helft van de muur te behangen. De onderste helft kun je in een kleur schilderen die terugkomt in het behang of die er mooi bij past. Hieronder is het geheel afgemaakt met rood en roze beddengoed, waardoor er toch nog wat warmte in de slaapkamer is.

slaapkamer tropisch behang Bron: houzzuk

Gehele muur achter het bed behangen
Je kunt ook de hele muur achter je bed behangen. Het mooiste effect bereik je wanneer je een tint uit het behang terug laat komen op de andere muren van de slaapkamer. Zo houdt je rust en creëer je eenheid. De slaapkamer hieronder bewijst dat tropisch behang ook heel neutraal kan zijn.

slaapkamer tropisch behang Bron: planete-deco

slaapkamer tropisch behang Bron: remodelista

slaapkamer tropisch behang Bron: uonewyork

Behang op een paneel aanbrengen
Wat je ook kunt doen, is een soort schilderij creëren door behang aan te brengen op een paneel. Handig hierbij is dat wanneer je het behang zat bent, je gewoon het paneel kunt weghalen. Eventueel kun je het paneel opnieuw behangen.

slaapkamer tropisch behang Bron: jellinadetmar

Alle muren behangen
Wil jij echt uitpakken? Ga dan voor behang op alle muren van de slaapkamer. Wanneer je dit doet, is het wel belangrijk dat je de rest van de ruimte rustig houdt. Vooral met fotobehang lijkt het net of je je in de jungle bevindt, omdat je aan alle kanten omringt wordt met een tropische print.

slaapkamer tropisch behang Bron: rebelwalls

slaapkamer tropisch behang Bron: interioresmag

Zie ook:
-De trend van 2019: behang met uitbundige print
-Deze behangetjes passen het beste bij een Scandinavisch, industrieel of bohemien interieur
-5x een statement maken in huis met behang

 
 
Budget shopping

Budget shopping: betaalbare items voor jouw (studenten)kamer

geschreven door Marie-Louise
Budget shopping: betaalbare items voor jouw (studenten)kamer

Wie denkt dat een studentenkamer stijlvol inrichten geen optie is vanwege het budget, heeft het goed mis. Ook interieurliefhebbers die nog student zijn en op 15m² wonen, kunnen losgaan op stylinggebied! Wij laten het je zien: onder het motto 'wie niet sterk is, moet slim zijn', hebben wij betaalb...

meer...