Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

4 redenen om jezelf nieuw beddengoed te gunnen

geschreven door Iris
4 redenen om jezelf nieuw beddengoed te gunnen

Gemiddeld doen we zo'n 3 jaar met een dekbedovertrek en dan is het weer tijd om iets nieuws aan te schaffen, maar vaak doen we dat niet. Omdat je gemiddeld één derde van je leven slaapt, is het de investering dubbel en dwars waard. Plus: wie wordt er nou niet gelukkig van fijn bedtextiel en een goede nachtrust! Vandaag geven we je daarom 4 redenen om jezelf nieuw beddengoed te gunnen!

Nu de nachten weer warm zijn, is het hebben van fijn en luchtig beddengoed een musthave. Goedkoop is duurkoop en daarom heb ik ook direct de mooiste en fijnste items op een rijtje gezet.

slaapkamer-beddengoedBron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

Het staat netjes en verzorgd

Het oog wil ook wat. We vinden het belangrijk dat ons huis er tiptop uitziet. Ons bed daarentegen, is soms een vergeten kindje omdat we daar 'toch alleen maar in slapen'. Maar: mooi beddengoed geeft extra sjeu en pit aan je slaapkamer. Hoe fijn is het om elke avond zin te hebben om tussen de fijne dekens weg te kruipen en 's morgens uitgerust wakker te worden!

beddengoed-slaapkamerBron: unsplash

Je denkt aan het milieu én aan je portemonnee

Een duurzame keuze is linnen. Linnen wordt gewonnen uit vlas, dat een plantaardige vezel is. Het is iets sterker dan katoen en het voelt fijn en licht aan. Linnen is duurzaam omdat het lang meegaat en de productie van linnen is een duurzaam proces. De hele plant wordt namelijk gebruikt en er is relatief weinig water, kunstmest en bestrijdingsmiddelen voor nodig. Nog belangrijker: linnen is geschikt voor elk seizoen. In de winter is linnen lekker warm, omdat het de lichaamstemperatuur moeiteloos overneemt. In de zomer werkt deze stof juist ventilerend en absorbeert het vocht, zónder dat het dekbedovertrek vochtig aanvoelt.

slaapkamerBron: isabelheitlager via HomeDeco Binnenkijken

Nooit meer wakker worden van de warmte of kou

Linnen is dus een goede temperatuurregelaar, net als katoen. Katoen wordt veel geproduceerd, waardoor de prijzen vaak wat aantrekkelijker zijn. De prijs hangt wel sterk af van de kwaliteit. Katoen is te vergelijken met linnen en ook voor katoenen dekbedovertrekken geldt: goedkoop is duurkoop. Investeren in kwaliteit zorgt voor een betere temperatuurregeling, een betere nachtrust en is uiteindelijk ook nog eens beter voor je portemonnee!

slaapkamerBron: dailydoseofgoldie via HomeDeco Binnenkijken

Je hoeft niet te strijken

Het mooi houden van je beddengoed is een piece of cake. Laat nieuw beddengoed wel altijd eerst een rondje meedraaien in de wasmachine, hierdoor neemt het materiaal namelijk beter vocht op en ruikt het ook meteen lekker fris. Niets gaat boven een pas gewassen bed ;-). Door te wassen op 60 graden kun je huisstofmijt, schimmels en bacteriën doden maar het beste is om je beddengoed altijd te wassen zoals vermeld staat op het wasvoorschrift. Dan weet je zeker dat je jouw beddengoed mooi houdt. Droog het aan de waslijn, dit scheelt een hoop strijken en het materiaal blijft hierdoor langer mooi en sterk: win-win!

Was bij voorkeur zónder wasverwachter. Wasverzachter kan er namelijk voor zorgen dat de stof minder goed vocht opneemt en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

slaapkamerBron: manieke via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 3 redenen om jezelf nieuw servies te gunnen
- Dit bed past het beste bij jou
- Slechte nachtrust? De 5 planten zorgen ervoor dat je beter slaapt

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...