Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Badkamer

4 Tips voor een duurzame badkamer

geschreven door Lynn
4 Tips voor een duurzame badkamer

De badkamer is een druk bezochte plek. In de ochtend is het vaak spits want iedereen moet er tegelijk bij. In de avond kom je weer helemaal tot rust en maak je je klaar voor een goede nacht slaap. In de meeste huishoudens is de badkamer de plek waar het meeste water wordt gebruikt. Ook is het een grote energieverbruiker. Wil je weten hoe je kunt besparen in de badkamer zonder je comfort weg te nemen? Met deze 4 tips wordt jouw badkamer een stuk duurzamer!

De waterbesparende douchekop

De douchekoppen van EcoRain zijn prachtig vormgegeven en bieden veel luxe functies. Of je nou houdt van een regendouche, een simpele douchekop of een douche met mineralen; we hebben het allemaal. De douchekop combineert water met zuurstof waardoor je veel water bespaart en je gezonder doucht. Door een normale douchekop stroomt gemiddeld 8,7 liter water per minuut en bij een waterbesparende douchekop is dit 5 liter. Ervaar de ultieme douchebeleving en bespaar ook nog eens liters water!

badkamer-zwarte-douche-houtBron: Sjennikegaal via HomeDeco Binnenkijken




 

Bespaar energie met LED lampen

LED lampen kunnen ook zeker in de badkamer goed van pas komen. Vaak zijn er maar weinig ramen in deze ruimte, waardoor het licht altijd aanstaat. Bespaar energie door gebruik te maken van LED lampen. Let er wel op dat deze spat water dicht zijn. Hiervoor heb je een LED lamp nodig van een IP44 normering. De lamp die recht boven de douche hangt moet wel volledig waterdicht zijn. Dan gebruik je een LED lamp met een IP65 normering.

badkamer-bad-kleurrijkBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Gebruik zeep dat goed is voor de natuur

Bij een duurzame badkamer horen natuurlijk ook duurzame verzorgingsproducten. Vaak worden er veel chemische douche producten door het putje gespoeld, en dit beschadigd het milieu. Kies daarom voor biologische schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten. Deze heerlijke shampoo bars schuimen net als een vloeibare shampoo, maar hebben geen plastic verpakking. Wist je dat één Shampoo Bar drie plastic flessen vervangt en gemiddeld tachtig wasbeurten meegaat?!

badkamer-bohemian-goud-doucheBron: Nomadhomebykim via HomeDeco Binnenkijken




 

Duurzame materiaal keuze

Deze tip is vooral handig als je aan de slag gaat met een nieuwe badkamer. Let erop dat je voor duurzame materialen kiest die lang meegaan. Denk bijvoorbeeld aan keramische tegels, deze tegels zijn goed bestand tegen vocht en recyclebaar. Maar ook Solid Surface is een duurzame keuze, dit materiaal wordt gebruikt voor wastafels en baden. Bij andere vochtbestendige en recyclebare materialen kun je denken aan hout, glas en natuursteen.

badkamer-bio-prullenbakBron: Flextrash via HomeDeco Binnenkijken




 

Een koude douche voor de echte durfal

Een koude douche is natuurlijk beter voor het milieu dan die hete douche. En wist je dat dit ook heel goed voor je gezondheid is? Je krijgt er een sterker immuunsysteem van, een gladde huid en je kunt er zelfs van afvallen. Daarnaast verlicht het stress en begin je je dag met een frisse start. Durf jij het aan?

badkamer-minimalistisch-modern-vloerkleedBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Budget shopping: haal de lente in huis met deze items onder €30,-
- Tips voor minder stof in huis
- Dit is het interieur van het sterrenbeeld Ram

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...