Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Tips voor minder stof in huis

geschreven door Lynn
Tips voor minder stof in huis

Heerlijk dat het zonnetje weer meer begint te schijnen. Maar wanneer die dat doet vallen de stoflagen opeens ook veel meer op. Veel stof in huis kan problemen voor je gezondheid geven en je interieur wordt er niet mooier op. Gelukkig zijn er manier om je huis stofvrij te houden als een stoffer niet je beste vriend is. In deze blog lees je de beste tips voor minder stof in huis.

Wat is stof?

Eigenlijk kun je je beter afvragen wat stof niet is. Stof is namelijk een verzameling van flinterkleine deeltjes uit elkaar gevallen materie. Denk aan minuscule stukjes textiel, haar, huidschilfers, papier, natuurlijk materiaal, vuil en nog veel meer. Stof is dus overal en een stofvrij huis is een onwerkelijke droom voor velen. Dat je huis af en toe een beetje stoffig lijkt is dus heel normaal. Maar er zijn tips om naast het schoonmaken te zorgen voor zo min mogelijk stof in huis.

Leg een dikke deurmat neer

Veel stof komt ons huis binnen via de voor- en achterdeur. Zeker als je kinderen of huisdieren hebt is een dikke deurmat een ideale oplossing voor minder stof. Deze mat houdt vuil en viezigheid bij de deur en beland vervolgens niet in huis. Voordeel: met een mooie mat zorg je gelijk voor een goede binnenkomer.

deurmat-sneakers-uitdoenBron: Housenumber_19 via HomeDeco Binnenkijken

Let op de luchtvochtigheid in huis

Als er veel droge lucht in huis is komt stof sneller tot ontwikkeling. En dat zou zonde zijn als je net hard bezig bent geweest met de grote schoonmaak. Let er daarom op dat de luchtvochtigheid in huis op peil is. Dit kun je meten met een hygrometer. Is de luchtvochtigheid te laag? Dan los je dit met deze tips op:
• Zet een bakje water op de verwarming
• Douche met de deur open
• Hang je natte was op een rekje in de woonkamer
• Zet een emmer water in de kamer
• Zet planten neer die de luchtvochtigheid in de kamer verhogen

Laat je was buiten drogen

Nu het wat warmer wordt is dit een tip die je binnenkort al kunt toepassen. Textiel is een van de grootste stofvangers. Dus wanneer jij je kleding binnen laat drogen, krijg je er ook een lading stof bij. Wanneer het zonnetje schijnt kun je de kleding buiten laten drogen. Daar gaat het ook nog eens lekkerder van ruiken.

Wassen en opschudden

Wanneer was de laatste keer dat jij je gordijnen hebt gewassen? Of het vloerkleed een goede schoonmaakbeurt hebt gegeven? Waarschijnlijk is dit alweer een tijdje geleden en dit is een feest voor alle stofdeeltjes in huis: hier blijft namelijk veel stof en vuiligheid in hangen. Een goed idee om deze af en toe goed schoon te maken. Schud ook eens al je mooie sierkussens op. Hier blijft ook veel stof inzitten wat je na het uitkloppen weer kunt opzuigen. Een kleine moeite met groot plezier!

Ruim etensresten op

Ik hoor je al denken; in etensresten zit toch geen stof? Het klinkt misschien vreemd maar etensresten kunnen zeker wel zorgen voor meer stof in huis. Wanneer jij je broodkruimels op het aanrecht laat liggen, verspreidt je niet alleen kruimels maar ook stofdeeltjes. Ruim deze dus gelijk op voor een minder stoffig huis.

wit-opgeruimd-aanrechtBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Pak regelmatig de stofzuiger erbij

Het is nou eenmaal een feit dat er altijd wel wat stof in huis zal zijn. Maar met de bovenstaande tips heb je dit al tot het minimale gebracht. Nu is het belangrijk om regelmatig te blijven stofzuigen om de laatste restjes stof te laten verdwijnen. Zorg ervoor dat er een goede filter op je stofzuiger zit. Op deze manier wordt de stof goed opgezogen in plaats dat het via de achterkant weer in je huis verdwijnt.

Zie ook:
- Stappenplan voor de grote voorjaarsschoonmaak
- Dit zijn de tuintrends van 2023
- 5x opbergtips voor een opgeruimde badkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...