Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

5 dingen die vaak vergeten worden bij het inrichten van de slaapkamer

5 dingen die vaak vergeten worden bij het inrichten van de slaapkamer

Ben jij ontevreden over de inrichting van je slaapkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen om er de slaapkamer van je dromen van te maken? Bepaalde dingen worden vaak vergeten bij het inrichten van de slaapkamer, en wie weet ben jij (één van) deze dingen ook wel vergeten. Hieronder bespreek ik er vijf!

1. Kunst
Als het gaat om het kiezen van een plek om kunst neer te zetten of op te hangen, is de meest voor de hand liggende plek de woonkamer. Dit is immers de plek waar de meeste tijd wordt gespendeerd en waar je je visite ontvangt. Maar een kamer die ook zeker kunst verdient is de slaapkamer. Waarom zou je je mooiste kunstwerk niet verplaatsen van de woonkamer naar de slaapkamer? Hoe fijn is het dat elke keer als je wakker wordt, je het kunstwerk ziet?

slaapkamer-blauwe-muur-kunstBron: prachtig88 via HomeDeco Binnenkijken

2. Sfeerverlichting
Elke slaapkamer heeft een plafondlamp of een hanglamp die de hele ruimte verlicht. Dit is alleen totaal niet sfeervol en zorgt er ook niet voor dat je ontspant. Vaak wordt de sfeerverlichting vergeten. Sfeervolle verlichting is indirect licht of diffuus licht. Zorg voor taakverlichting, zoals een leeslamp of een nachtlampje. Ook met een dimmer kun je voor meer sfeer zorgen.

slaapkamer met sfeerverlichting Bron: Dizzyhome

3. Kwalitatief beddengoed
Vaak kiezen mensen voor dekbedovertrekken van minder goede kwaliteit. Maar als je stilstaat bij het feit dat we ongeveer een derde van ons leven slapen en dus behoorlijk wat tijd in bed doorbrengen, is het eigenlijk raar dat we niet investeren in een goed dekbedovertrek. We vergeten dat het belangrijk is. Het kan er ook nog eens voor zorgen dat je beter slaapt!

slaapkamer met groene muur Bron: boligpluss

4. Rekening houden met grootte
Vaak worden er te grote meubels in een kleine slaapkamer geplaatst en wordt er geen rekening gehouden met het formaat van de ruimte. Hierdoor kan de ruimte uit balans raken. Tegenwoordig bestellen we vaak meubels online en is het via het internet lastiger in te schatten hoe groot iets is. Daarom is het super handig om de afmetingen van het meubelstuk met tape op de vloer te plakken, zo kun je snel zien of de grootte goed is - of niet.

slaapkamer- Bron: interiorbylin via HomeDeco binnenkijken

5. Opbergruimte creëren
Dat ene nachtkastje kan nog zo mooi zijn, maar als je er niets in op kunt bergen dan zal het al snel wegvallen door de vele spullen die er op worden gelegd. Zonde toch? Een nachtkastje met lades is praktischer en zal veel opgeruimder ogen. Vaak kiezen mensen producten omdat ze er mooi uitzien, maar wordt vergeten dat opbergruimte ook belangrijk is.

slaapkamer-kunst-nachtkastjeBron: jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 4 manieren om tropisch behang toe te passen in de slaapkamer
- Slechte nachtrust? Deze 5 planten zorgen ervoor dat je beter slaapt
- 8x de mooiste minimalistische interieurs van Pinterest

 
 
Inspiratie

Zo creëer je een stijlvolle koffiehoek

geschreven door Iris
Zo creëer je een stijlvolle koffiehoek

Hier op de redactie kunnen we er geen genoeg van krijgen: koffie! Vooral op de maandagochtend is dit toch wel een musthave om de week fris en fruitig te starten. En, we zijn misschien nog doller op de mokken waar we de koffie uit drinken! Na het zoeken van inspiratie op het internet - natuurlijk ...

meer...