Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
5 dingen die vaak vergeten worden bij het inrichten van de slaapkamer

geschreven door julia_

5 dingen die vaak vergeten worden bij het inrichten van de slaapkamer

Ben jij ontevreden over de inrichting van je slaapkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen om hem meer naar je zin te maken? Bepaalde dingen worden vaak vergeten bij het inrichten van de slaapkamer, en wie weet ben jij (één van) deze dingen ook wel vergeten. Hieronder bespreek ik er vijf!

1. Kunst
Als het gaat om het kiezen van een plek om kunst neer te zetten of op te hangen, is de meest voor de hand liggende plek de woonkamer. Dit is immers de plek waar de meeste tijd wordt gespendeerd en waar je je visite ontvangt. Maar een kamer die ook zeker kunst verdient is de slaapkamer. Waarom zou je je mooiste kunstwerk niet verplaatsen van de woonkamer naar de slaapkamer? Hoe fijn is het dat elke keer als je wakker wordt, je je kunstwerk ziet?

2. Sfeerverlichting
Elke slaapkamer heeft een plafondlamp of een hanglamp die de hele ruimte verlicht. Dit is alleen totaal niet sfeervol en zorgt er ook niet voor dat je ontspant. Vaak wordt de sfeerverlichting vergeten. Sfeervolle verlichting is indirect licht of diffuus licht. Zorg voor taakverlichting, zoals een leeslamp of een nachtlampje. Ook met een dimmer kun je voor meer sfeer zorgen.

slaapkamer met sfeerverlichting Bron: onbekend

3. Kwalitatief beddengoed
Vaak gaan mensen voor dekbedovertrekken van minder goede kwaliteit. Maar als je stilstaat bij het feit dat we ongeveer een derde van ons leven slapen en dus behoorlijk wat tijd in bed doorbrengen, is het eigenlijk raar dat we niet meer investeren in een goed dekbedovertrek. We vergeten dat dat belangrijk is. Het kan er ook nog eens voor zorgen dat je beter slaapt.

slaapkamer met groene muur Bron: boligpluss

4. Rekening houden met grootte
Vaak worden te grote meubels in een kleine slaapkamer geplaatst en wordt er dus geen rekening gehouden met de grootte. Hierdoor raakt de ruimte uit balans. Tegenwoordig bestellen we vaak meubels, en op het internet is het moeilijk om in te schatten hoe groot dingen zijn. Handig is om de afmetingen van het meubelstuk met tape op de vloer te plakken en zo in te schatten of de grootte goed is, of niet.

slaapkamer met groene muur Bron: cocolapine

5. Opbergruimte creëren
Dat ene nachtkastje kan nog zo mooi zijn, maar als hij geen opbergruimte heeft zal hij uiteindelijk bedolven worden onder spullen. Zonde toch? Een nachtkastje met lades is praktischer en zal veel opgeruimder ogen. Vaak kiezen mensen producten omdat ze er mooi uitzien, maar wordt vergeten dat opbergruimte ook belangrijk is.

slaapkamer met groene muur Bron: ikea

Zie ook:
-4 manieren om tropisch behang toe te passen in de slaapkamer
-Slechte nachtrust? Deze 5 planten zorgen ervoor dat je beter slaapt
-8x de mooiste minimalistische interieurs van Pinterest

 
 
9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden
9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden
geschreven door rosa

9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden

Ah oh, interieurfouten... Wij begrijpen heel goed dat een huis inrichten af en toe een ontzettend lastige klus kan zijn. Hoe pak je het precies aan om van een lege ruimte een thuis te maken? Of misschien is je huis compleet ingericht maar klopt er voor je gevoel toch iets niet...

meer...