Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Tuin10
Planten

5x meest gemaakte foutjes bij droogbloemen

geschreven door Iris
5x meest gemaakte foutjes bij droogbloemen

Droogbloemen: ze zijn in veel interieurs terug te vinden. Logisch natuurlijk, want ze zorgen voor veel sfeer in huis. In onderhoud zijn ze ook makkelijk aangezien ze weinig verzorging nodig hebben. Maar toch, er zijn bepaalde dingen waar je beter wel rekening mee kunt houden als je zo lang mogelijk van je droogbloemen wilt genieten. Want ja, sommige dingen kun je nou eenmaal niet verbloemen ;).

1. Verkeerde bloem kiezen

Zelf bloemen drogen is ontzettend leuk om te doen, maar niet alle bloemsoorten zijn even geschikt om te drogen - helaas. Bloemen met een zachte steel (zoals een narcis of een amaryllis) kunnen bijvoorbeeld niet goed en mooi drogen. Kies daarom altijd voor een bloemsoort met een houtachtige steel zoals een roos, gipskruid of een chrysant. Je kunt ook kiezen voor een grassoort, deze drogen allemaal mooi!

droogbloemen-in-interieur-lichtBron: The style box
 

2. Te ruw behandelen

Droogbloemen zijn natuurlijk kwetsbaarder dan gewone bloemen en vragen om een zachte aanpak. Als je zelf een boeket wilt schikken met droogbloemen - misschien wel je eigen gedroogde bloemen - werk dan altijd vanuit de stelen. Wanneer je de droogbloemen aan de bovenzijde vastpakt, heb je kans dat de bloem breekt en dat zou zonde zijn.

droogbloemen-in-interieur Bron: doorkimberly via HomeDeco Binnenkijken
 

3. Water geven

Geef droogbloemen geen water, ook niet maar een beetje. Zonder water kun je zeker een half jaar tot een jaar genieten van je droogbloemen. En als je kiest voor gepreserveerde bloemen of takken (hierbij wordt de bloem of tak in glycerine gelegd en dit vervangt het vocht van de bloem of tak), blijven deze wel 1 tot 3 jaar goed.

droogbloemen-in-interieurBron: studiobraaf via HomeDeco Binnenkijken

Slider 6 producten
 

4. In de zon zetten

Vaak staan droogbloemen toch te dicht bij een raam en zien ze teveel zonlicht. Je kunt droogbloemen het beste ergens zetten waar het zonnetje er niet op kan schijnen. Gedroogde bloemen zijn namelijk het beste op hun plek in de schaduw. Zonlicht kan ervoor zorgen dat de bloemen verkleuren en dat het boeket al eerder begint uit te vallen, en dat willen we niet!

droogbloemen-in-interieurBron: tessa2211 via HomeDeco Binnenkijken

Slider 6 producten
 

5. In een vochtige ruimte zetten

Een gezellige bos droogbloemen om je badkamer mee op te fleuren klinkt als een goed idee. Maar: droogbloemen zijn geen fans van vocht. Hierdoor zal je boeket dan ook niet lang mee gaan. Zorg daarom dat je je droogbloemen in de woon-, slaap-, of studeerkamer plaatst, dit zijn tenslotte ook de ruimtes waar jij het meeste tijd doorbrengt en er meer van kunt genieten: win-win!

interieur-met-droogbloemen-eyecatcher-minimalistischBron: thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

Slider 6 producten
 

Extra tip: pampasgras

Pampasgras is helemaal hot en staat super chique in huis. Omdat de pluimen vaak pluisjes verliezen houd je ze niet lang mooi, zeker als ze op een plek waar je vaak langs loopt. Om te zorgen dat je pampasgras niet meer voor pampus ligt, kun je er een beetje haarlak op spuiten. Houd de haarlak op 30 cm afstand van de pluim en spuit lichtjes haarlak op de pluim terwijl je deze ronddraait. Hierdoor komt er een dun laagje haarlak over de pampaspluim wat ervoor zorgt dat het minder pluisjes verliest.

droogbloemen-in-interieurBron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

Slider 6 producten
 

Zie ook;
- De mooiste droogbloemen én bijpassende vazen (die je direct kunt shoppen!)
- Zo houd je droogbloemen mooi
- Zo schik jij zelf het perfecte boeket

Inspiratie

5 Tips om muggen op afstand te houden

geschreven door Gabrielle
5 Tips om muggen op afstand te houden

Muggen kunnen een ware plaag zijn, vooral tijdens de warme zomermaanden. Ze lijken altijd op de loer te liggen, klaar om hun kans te grijpen zodra je buiten zit of zelfs binnen bent. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om muggen te verdrijven en te voorkomen da...

meer...