Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Zo houd je droogbloemen mooi

geschreven door Maartje
Zo houd je droogbloemen mooi

Droogbloemen: dé trend van de afgelopen tijd! Het past perfect bij de natuurlijke woonstijl die steeds meer aan populariteit wint. Het ideale aan droogbloemen is dat ze weinig verzorging nodig hebben. Je hoeft ze niet in het water te zetten en je kunt er lang van genieten. Wil je er nog langer van genieten, dan kan een klein beetje verzorging geen kwaad. Met deze tips blijven jouw droogbloemen extra lang mooi!

droogbloemenBron: Doorkimberly via HomeDeco Binnenkijken

1. Sprayen
Droogbloemen zijn vaak erg kwetsbaar en hebben de neiging snel uit te vallen, vooral pluimen. Als je deze net hebt gekocht liggen overal door het huis pluisjes. Het lijkt dan net of er niks meer van de pluim overblijft. Een goede tip is om droogbloemen en vooral pampasgras in te sprayen met haarlak. Spray niet teveel dat de bloem of pluim helemaal stijf wordt, maar doe net genoeg dat hij niet tot weinig uitvalt.

2. Weinig tot geen zonlicht
Droogbloemen zijn natuurlijk gedroogd. Hierdoor zijn ze extra kwetsbaar om snel te verkleuren. Een tip is daarom om droogbloemen een mooi plekje te geven waar niet teveel zonlicht op staat. Op die manier kun je langer genieten van de mooie kleuren.

droogbloemenBron: Sunnydays_home via HomeDeco Binnenkijken

3. Droogte
De naam zelf zegt het natuurlijk al, droogbloemen. De bloemen houden niet van vocht. Zet ze vooral niet in een vaas met water, hier worden ze minder mooi van en is de kans groot dat ze gaan schimmelen. Zet ze ook niet op een plek waar het erg vochtig is, bijvoorbeeld in de badkamer.

4. Stofvrij
Overal in huis kan stof ontstaan. Vaak zie je ook een laagje stof op de bladeren van planten. Deze kun je er gemakkelijk vanaf vegen met een vochtig doekje. Bij droogbloemen is dit helaas niet mogelijk, omdat zij natuurlijk niet van vocht houden. Blaas daarom voorzichtig de stof eraf of zet ze ergens neer waar ze geen stof kunnen vangen, bijvoorbeeld onder een stolp.

droogbloemenBron: Mariscasa via HomeDeco Binnenkijken

5. Een goede plek
Omdat droogbloemen kwetsbaar zijn en snel uitvallen, is het handig om ze op een plek te zetten waar je er niet te vaak tegenaan kan lopen of hoeft te verplaatsen. Het is zonde als er straks niets meer van over is.
Zodra je de droogbloemen veilig hebt gesteld, heb je er weinig omkijken meer naar en kun je er lang van genieten!

Zie ook:
- Alles wat je wilt weten over rozenbotteltakken
- Deze materialen gaan heel goed samen
- 6x kleurcontrasten die helpen bij het inrichten van jouw interieur

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...