Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

In 5 stappen naar een minimalistisch interieur

geschreven door Demi
In 5 stappen naar een minimalistisch interieur

Als je denkt aan een minimalistisch interieur, denk je aan rust, lichte kleuren en vooral weinig accessoires. Toch kan het soms lastig zijn om sfeer te creëren in een interieur met weinig decoratie, daarom help ik je graag een handje. Door 5 handige stappen te volgen, creëer je je eigen minimalistische interieur mét sfeer!

minimalistisch interieur trap
Bron: Hunker

Stap 1: Less is more

Allereerst is het belangrijk om je huidige interieur goed onder handen te nemen. Haal alle items weg die je écht niet nodig hebt. Zet prulletjes die je wil houden in een kast, zodat het rustig blijft voor het oog.

minimalistisch interieur kleur
Bron: IXXI

Stap 2: Weinig kleur

Weinig kleur betekent natuurlijk niet dat je geen kleur mag gebruiken. Ik bedoel dat je vooral gebruik moet maken van lichte kleuren. Pastelkleuren bijvoorbeeld die dicht tegen wit aanzitten. Daarnaast werken kleuren als crème, taupe of zand ook altijd goed.

minimalistisch interieur verlichting
Bron: Nance307

Stap 3: Zachte verlichting

Ook in een minimalistisch interieur blijft verlichting een belangrijk punt, hiermee kun je namelijk sfeer toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen met ronde vormen en combineer dit met kaarslicht op de eettafel. Vermijd spotverlichting, dit kan in een minimalistisch interieur kill overkomen.

minimalistisch interieur materialen
Bron: De Zeen

Stap 4: Natuurlijke materialen

Maak gebruik van verschillende natuurlijke materialen als leer, beton en hout. Zo voeg je niet alleen neutrale kleuren toe aan je interieur het zorgt voor een rustgevende en relaxte look.

minimalistisch interieur kamerplanten
Bron: onbekend

Stap 5: Decoreer met planten

Wat ik bij stap 1 al duidelijk maakte: prulletjes moeten weg! Zo min mogelijk accessoires en decoratie dus. Maar hoe zorg je er dan voor dat je interieur een beetje gezellig wordt? Kamerplanten zijn hier dé oplossing!

Zie ook:

- 4 manieren om die onhandige hoek in huis in te richten
- Zo voeg je twee interieurstijlen samen
- Vanaf nu kun je niet meer om deze kleur heen

 
 
Slaapkamer

Inspiratie: 3 soorten verlichting in de slaapkamer

geschreven door Julia
Inspiratie: 3 soorten verlichting in de slaapkamer

Verlichting is één van de belangrijkste onderdelen van het interieur. Dit geldt voor elke ruimte. In de slaapkamer denk je misschien dat verlichting minder belangrijk is, omdat het licht hier niet zo vaak aan staat. Maar hier is licht net zo belangrijk als in de woonkamer. In deze blog focussen w...

meer...