Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

In 5 stappen naar een perfect gestylde boekenkast

geschreven door Tess
In 5 stappen naar een perfect gestylde boekenkast

Ben jij een echte boekenwurm? Of heb je nog heel veel boeken in het stof staan, waarvan je zou willen dat je ze zou lezen? Dan wil je deze blog echt even lezen. We nemen je namelijk mee in 5 stappen naar de perfect gestylde boekenkast. Misschien dat de verleiding om er eens een boek bij te pakken dan toch wat groter wordt! ;-)

1. Vind jouw boekenkast

Natuurlijk moet je erop letten bij het aanschaffen van de kast dat deze qua stijl past in het interieur. Ga je voor een industriële look? Kies dan voor hout en staal. Voor een boekenkast in een Scandinavisch of meer basic interieur ga je voor lichte kleuren en materialen.

Het is lastig om in te schatten of er genoeg ruimte in de kast is voor al jouw boeken. Houd er rekening mee dat, voor het beste resultaat, je niet de gehele kast vol propt met boeken.

boekenkast-mira-homeBron: Mira Home via HomeDeco

2. Een mooie indeling

Er zijn verschillende manieren om jouw kast op een stijlvolle manier in te delen. Denk aan: de boeken van groot naar klein, op kleur of juist op onderwerp. Kies wat voor jou handig is én wat je het mooist vindt. Wat we ook wel eens zien, zijn boeken die met de kaft naar binnen worden gezet. Een nadeel is natuurlijk dat je niet snel jouw boek kunt vinden, maar het resultaat is prachtig en zo rustgevend!

boekenkast-kaft-binnenBron: Suburban Bees

3. Gebruik boekenstandaarden

Een leuke manier van het opleuken van de boekenkast is het gebruiken van boekenstandaarden. Het geeft namelijk een rustig en stijlvol beeld om de kast niet volledig vol te zetten met boeken, maar deze juist in kleine hoeveelheden verspreid in de kast neer te zetten. Een boekenstandaard is dan het perfecte accessoire om de boeken overeind te houden!

boekenkast-boekensteunBron: Mica Decorations via HomeDeco

4. Stylen maar!

Nu komt het leukste gedeelte: het afstylen van de boekenkast. Denk na over de mooiste accessoires en andere items die je graag kwijt wilt in deze kast. Misschien wel jouw mooiste herinnering in een fotolijst? Deze stap maakt jouw boekenkast echt stijlvol en in balans. Kies voor een kleurenpalet waar je je aan houdt bij het inrichten met accessoires.

boekenkast-woood-accessoiresBron: WOOOD via HomeDeco

5. De finishing touch

Nu de boekenkast volledig gevuld is met jouw favoriete boeken en accessoires is het tijd voor een eye-catcher naast de kast! Denk aan een toffe fauteuil, een mooie kamerplant of leuke poef. Hiermee maak je deze hoek écht helemaal af!

boekenkast-eyecatcherBron: Ragaba via HomeDeco

Zie ook:
- 6 tips om de eethoek nog mooier te maken
- Shoppen: 20x hoofdborden die net even anders zijn
- Zo creëer je een fijne en knusse eethoek

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...