5 tips om je interieur meer eigen te maken

geschreven door rosa

5 tips om je interieur meer eigen te maken

Als je van je huis je thuis wilt maken, is het belangrijk dat je interieur bij jouw persoonlijke smaak past. Je wilt je tenslotte veilig, fijn en relaxed voelen als je thuis bent. Het kan soms erg lastig zijn om van je huis echt je eigen, fijne plekje te maken. Daarom hebben wij 5 tips opgesteld, zodat het toch iets gemakkelijker is om van je huis je thuis te maken.

1. Ga niet teveel mee met trends

Als het om je interieur gaat, probeer dan niet teveel mee te lopen met de trends. Uiteraard is het goed om veel inspiratie op te doen, de nieuwste trends te bekijken en lekker op Pinterest rond te neuzen. Maar als de trend van het moment uit veel kleurtjes, drukke prints en glitter bestaat, betekend dit niet dat jouw interieur er ook zo uit hoeft te zien. Blijf bij jezelf, helemaal als jouw smaak vooral uit zwart-wit bestaat, hoef jij echt niet mee te lopen met iedere (hysterische) trend. Wil je toch heel graag met de nieuwste trends meelopen? Doe dit dan in de vorm van accessoires. Als dierenprintjes helemaal hot zijn, koop dan wat sierkussens met dierenprint, zodat als deze trend weer voorbij is, hoef je niet direct je hele interieur weer om te gooien.

Bron: Studio McGee

2. Kies een kleur die bij je past

Deze tip gaat hand-in-hand met de tip hierboven. Kies een kleur die echt bij jou past en waar je echt gelukkig van wordt. Iedere kleur heeft zo zijn eigen betekenis (lees hier maar even), een kleur kan dus veel zeggen over je persoonlijkheid. Nu hoef je niet direct je hele huis in jouw favoriete kleur te schilderen, je kunt dit ook laten terugkomen in woonaccessoires. Veel mensen kiezen als basiskleur van wit of grijs, terwijl een meer uitgesproken kleur soms veel kan bijdragen in de sfeer van het huis. Zo zijn wit en grijs fantastische basiskleuren en makkelijk te combineren, toch kan een huis met enkel spierwitte muren erg onpersoonlijk aanvoelen.

Bron: Simon Watson

3. Investeer in goede meubels

Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat je een compleet designhuis moet creëren, maar investeer wel in goede meubels die je vaak gebruikt. Een bank, fauteuil, eettafel en stoelen gebruik je iedere dag. Het is dan zonde als je hierop bezuinigt en dat deze het binnen een half jaar begeven. Investeer dus in deze meubels, het is zonde als je deze om de paar maanden opnieuw moet aanschaffen. Op je bijzettafel, poefjes, krukjes en kussens kun je natuurlijk wel besparen omdat deze minder snel slijten.

Bron: Stylecaster

4. Gebruik foto's en kunst

Wat maakt je interieur nou persoonlijker dan familiekiekjes en kunst wat helemaal bij jou past? Kunst uitzoeken voor je interieur kan een lastige opgave zijn, kies dan ook niet te snel iets uit. Het kan soms wel maanden duren voor je iets hebt gevonden wat jij helemaal te gek vindt. Hoe je een kunstwerk voor thuis uitkiest? Ga eerst na of een bepaald kunstwerk iets bij je losmaakt. Zo ja, wat maakt dit bij je los? Geeft het je een fijn gevoel en zou je dit gevoel thuis ook willen ervaren? Als dit antwoord ja is, past een kunstwerk bij jou en kun je deze met een gerust hart thuis ophangen.

Bron: Martin Sølyst Fotograf

5. Neem afscheid van spullen

Mensen zijn nou eenmaal verzamelaars en vinden het erg lastig om afscheid te nemen van spullen. Of het nu is omdat je gaat samenwonen en bepaalde meubelstukken uit je partners interieur niet mooi vindt, een erfstuk die je afschuwelijk vindt of een meubelstuk die je vroeger hebt aangeschaft maar nu meer een doorn in het oog is. Gooi het weg, echt! Zet de mooiere stukken op Marktplaats of breng het weg naar de kringloopwinkel. Je maakt er een ander ontzettend blij mee en misschien verdien je er wat geld aan.

Bron: Cup of Jo

 

Onze favorieten:

     
Follow us:
   
BlogSociety