Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

5 veelgemaakte fouten bij het kopen van planten

geschreven door Julia
5 veelgemaakte fouten bij het kopen van planten

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder planten. Ze staan leuk in elk interieur en brengen een beetje meer levendigheid in je huis. Ben je nog van plan om nieuwe planten aan te schaffen? Lees dan eerst even deze 3 veelgemaakte fouten bij het kopen van planten. Zo weet je zeker dat je de juiste planten kiest!

Niet goed kijken naar de plant

Als je een plant in de winkel gaat kopen moet je altijd even kijken of er geen schimmel of bladluis op de plant zit. Ook is het goed om de bladeren te checken. Als deze geel of gescheurd zijn is dit vaak geen goed teken. Wanneer je planten bestelt is dit natuurlijk niet van toepassing. Dat scheelt ook weer tijd ;-)!

woonkamer met plantenBron: mishjac via HomeDeco Binnenkijken

Niet denken aan kinderen of huisdieren

Heel belangrijk is om voordat je een plant koopt te kijken of deze niet giftig is. Als je alleen woont is het natuurlijk geen probleem om een giftige plant te hebben, maar wel als je kinderen of huisdieren hebt. Doe van te voren even research naar de plant zodat je weet wat je in huis haalt.

Te moeilijke plant kopen

Er zijn een hoop prachtige planten te krijgen, die fantastisch in je interieur zullen staan. Veel mensen worden zo enthousiast van het uiterlijk van de plant dat ze vergeten om te kijken hoe deze verzorgd moet worden. Zoek daarom altijd van te voren uit of je wel in staat bent de plant goed te verzorgen. Als je geen groene vingers hebt, zal die mooie plant die veel verzorging nodig heeft, het niet lang volhouden.

kast met plantenBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Ongeschikte plant kopen

Veel mensen kiezen van te voren een plek uit voor de plant, maar vergeten te kijken of het soort plant wel geschikt is voor deze plek. Niet elke plant vindt het fijn om bijvoorbeeld in die donkere hoek naast de bank te staan. Kijk van te voren of de plant past bij de omstandigheden van de plek waar je hem wilt zetten.

Niet letten op de groei

Je koopt een leuk plantje voor op de salontafel, maar na een tijdje is hij ineens zo groot geworden dat je hem een andere plek moet geven. Zonde, want nu heb je weer een lege salontafel. Zoek van te voren uit hoe snel de plant die je wilt kopen groeit, of hoe groot hij ongeveer gaat worden. Dit wordt vaak vergeten.

woonkamer met plantenBron: sonia via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het inrichten van de eethoek
-Deze veelgemaakte fouten wil je liever voorkomen bij het inrichten van je huis
-De leukste planten én bijpassende potten (die je direct kunt shoppen!)

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...